TURNIR U PRAGU: Zemunci ciljaju novi trofej na FIBA mastersu
Foto: Marko Dugošija

BASKET 3X3

TURNIR U PRAGU: Zemunci ciljaju novi trofej na FIBA mastersu

Košarka -

Najbolje svetske ekipe u basketu 3x3 ovog vikenda okupiće se u češkoj prestonici.

Među onima koji će se boriti za još jedan vredan trofej i stepenik bliže plasmanu na završni turnir biće i beogradski Zemun.

Zemunci su osvojili prvi FIBA čelendžer održan u Beogradu, a priliku da nastave sa dobrim rezultatima imaće 3. i 4. avgusta u Češkoj. Pre toga, kao generalnu probu za sve ono što ih očekuje na mastersu imaće danas i sutra na Zlatiboru, gde se održava Kup Srbije.

Za turnir u Pragu već je održan žreb, pa će se beogradska ekipa naći uz grupi D, sa slovenačkim Piranom i timom iz kvalifikacija. Učešće će takođe uzeti još tri srpska tima, Novi Sad, Liman i Beograd, a tu su i američki Prinston i Harlem, te Ventspils, Riga...

Posle kraće pauze u sastav Zemuna se vraća reprezentativac Marko Dugošija, koji se nada dobrom rezultatu na turniru u Češkoj.

- Posle sjajnog početka sezone i osvajanja dva čelendžera i jednog drugog mesta, malo smo pokvarili utisak prošle nedelje na mastersu u Kanadi gde smo zauzteli tek sedmo mesto, što za nas nije dobar rezultat. Sada sa nestrpljenjem očekujemo turnir u Pragu, gde ćemo dati sve od sebe da popravimo utisak i da se vratimo na pobednički kolosek sa početka sezone, rekao je Dugošija.

Pored njega u Pragu će u sastavu ekipe biti još i Nebojša Bošković, Lazar Rašić i Nikola Vuković, dok će na Zlatiboru šansu dobiti i Nikolić i Kovačević.

- Turnir će biti izutezno jak, možda i najjači u dosadašnjem delu sezone, što se može videti i po samo spisku učesnika. Mi to volimo i najbolje partije pružamo upravo kada protiv sebe imamo najbolje timove. Pred nama je veoma težak raspored, ali se nadamo novim uspesima, dodao je Dugošija.

Pred Zemuncima je 'paklen' raspored, jer će za deset dana učestovati na tri turnira, a posle duela na Zlatiboru i u Pragu, oni već 5. putuju u Rigu, gde će učestovovati na čelendžeru.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Aleksandar Grašić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track