IDEMOOO

MNOGO SMO JAKI! NEKA MISLE AMERI DA SU FAVORITI! Bogdan se priključio Orlovima (KURIR TV)

Košarka -

Imamo najjači tim poslednjih godina, video sam negde da su nas stavili iza ekipe SAD, a ti sastavljači lista umeju da pogreše

Bogdan Bogdanović se konačno priključio reprezentaciji Srbije i već sutra uveče protiv Litvanije u Štark areni videćemo njegove majstorije.

Košarkaši savez Srbije platio je NBA obeštećenje Kingsima, koje uopšte nije malo, da bi Bogdan mogao da trenira s ekipom jer su pravila najjače lige na svetu rigorozna. Kolika je zvezda, videlo se i preksinoć u Zrenjaninu, gde je posle pobede nad Fincima vladala prava histerija oko njega iako nije igrao.

- Evo, priključio sam se ekipi konačno - kaže Bogdanović s osmehom i nastavlja:

- Nisam išao na pripreme na Kopaonik, ali spreman sam. Završio sam obaveze u ambasadi.

Koliko te je opterećivalo to osiguranje?

- Smara kada razmišljaš o tome, ali generalno nemam problem s tim.

Da li si se uželeo mečeva s ekipom, zajedničkih treninga?

- Naravno, najteže je kada treniraš sam, a najlakše je igrati. Stvarno je teško da provedeš sam toliki period, uvek je bolje s ekipom, uvek mi to nedostaje.

Jedan Amerikanac uplatio je deset hiljada dolara da će Srbija biti šampion sveta, šta kažeš na to?

- Kolika je kvota (smeh)? Video sam negde da smo drugi favoriti, iza Amerikanaca, ali to ništa ne znači. Često oni greše kada sastavljaju te liste. U principu, sve je to daleko, moramo da se skupimo, odradimo pripreme, pa prvi deo prvenstva.

Ti si dosad bio najbolji igrač Srbije, koliko će ti u ovom timu biti lakše?

foto: @starsport

- Mnogo smo jači od sastava koji smo imali u Turskoj na EP. Sigurno da imamo najjači tim u poslednjih nekoliko godina. Gradili smo ga dugo i dolazi pravi trenutak. Treba pažljivo da ga čuvamo, da ne ode u pogrešnu stranu. Treba da vodimo računa o tome tokom priprema i tokom prvenstva.

Najteže je na klupi NERVOZAN SAM KADA NE IGRAM!

Kako ti je kada gledaš saigrače da igraju, a ti sediš sa strane?

- Uf, nervoza. Velika je nervoza, najgore je kada se ne igra. Možda je lakše kada gledaš od kuće, ne razmišljaš toliko. Ali kada si tu, fale ti dva-tri koraka da uskočiš i igraš. Tada je stvarno teško.

Humanitarni meč SUTRA SVI U ARENU DA SRUŠIMO VALANČIJUNASA

Košarkaši Srbije sutra će imati najtežu proveru u dosadašnjem delu priprema. U Štark areni „orlovi“ dočekuju Litvaniju, koja stiže u jakom sastavu, a najveće zvezde su Jonas Valančijunas i Domantas Sabonis. Litvanci će igrati u retro dresovima iz 1939. Meč je humanitarnog karaktera i polovina prihoda ide Unicefu.

Kurir.rs/Predrag Gajić Foto:Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track