TEODOSIĆ NIJE SASVIM IZGUBLJEN: Evo šta lekari kažu o povredi kapitena Srbije
Foto: Starsport©

tračak nade

TEODOSIĆ NIJE SASVIM IZGUBLJEN: Evo šta lekari kažu o povredi kapitena Srbije

Košarka -

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić zadobio je povredu stopala u prvoj četvrtini pripremne utakmice protiv Litvanije (72:68) u subotu u „Štark areni“.

Posle prvih pregleda, informaciju o njegovom stanju dao je doktor naše reprezentacije Dragan Radovanović.

– U pitanju je obnovljena povreda tabanske fascije. Urađen je snimak i započete su intenzivne terapije koje će se raditi narednih par dana. Videćemo kako će stopalo da reaguje na njih, zatim će biti urađeni novi kontrolni snimci i posle toga ćemo moći preciznije da znamo koliko će Miloš morati da pauzira – kaže doktor Radovanović.

Teodosić je odmah po izlasku s parketa na meču protiv Litvanije upućen u bolnicu na dalje snimanje i specijalistički pregled, gde je potvrđeno da je opet u pitanju plantarna fascija, odnosno upala tetive stopala koja spaja prste i petu.

Plejmejker i kapiten Srbije je prvu povredu ove vrste doživeo nedugo po dolasku u Kliperse, u oktobru 2017. godine, da bi potom istu obnovio u prvim danima januara 2018. Tada, ipak, oporavak nije trajao tako dugo kao prvi put, kada je van terena bio više od mesec i po dana.

Reprezentacija će tako morati da se osloni na plejmejkerski tandem Stefan Jović - Vasilije Micić.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track