MUNDOBASKET 2019

REČ PREDSEDNIKA Danilović posle neuspeha u Kini NE IDE IZ SAVEZA: Ne bih ovo nazvao debaklom! Ako mislite da ćete me posvađati sa Saletom i Dejanom - ćorak!

Košarka -

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović rekao je da ne želi da podnese ostavku na tu funkciju posle petog mesta reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kini.

"Načuo sam da je lakše doći do Kim Džung... kako se već zove, nego do mene. I pošto sam načuo da sam uputio pogrdne reči mom prijatelju od 30 godina, Saši Đorđeviću, da sam fizički hteo da se razračunam sa Dejanom Tomaševićem, da to razjasnimo...", rekao je odmah na početku Danilović.

foto: Sonja Spasić

"Ne bih nazvao ovo debaklom, negde smo pogrešili, ne znam još gde, videćemo... Mi smo kao savez dužnu da obezbedimo najboje uslove za treniranje i najbolje trenere. Ako mislite da ćete posvađati mene i Saleta, mene i Tomaševića onda - ćorak", rekao je Danilović, a na pitanje Kurira da li će da podnese ostavku posle neuspeha u Kini kratko je odgovorio: Ne!.

foto: Sonja Spasić

Mesto selektora je upražnjeno posle Mundobasketa u Kini...

"Bilo bi vrlo neodgovorno od mene da dva dana nakon Svetskog prvenstva spekulišemo o imenima kandidata. Ni Kokoškov, ni Obradović nisu kontaktirani, ne bi to bilo korektno prema Đorđeviću, ali ljudi za koje smatramo da mogu da obavljaju tu dužnost će biti kontaktirani. Ja ću da presečem kod izbora selektora, ja sam predsednik... Nema roka za izbor, ni tri meseca, ni pet dana... Nećemo sigurno birati selektora u poslednjem trenutku, jer u februaru imamo prozore", rekao je Danilović o Đorđevićevom nasledniku.

foto: Sonja Spasić

Danima posle neuspeha se spekulisalo da je za krah u ini odgovoran i sukob među igračima?

"To je takva glupost da nemam reči", kratko je odgovorio Danilović.

"Niko od nas nije pretplaćen na bilo kakvu medalju. Poslednjih godina su dečaci i devojčice donosili medalje. Ne svaljujem krivicu ni na koga. Cilj je pravljenje igrača za seniorsku reprezentaciju. To je prioritet. Ako se uz to osvoji medalja, svima je dobro", rekao je Danilović.

Dodao je da je Savez od države ima apsolutnu finansijsku podršku za organizaciju kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre i da se nada dobijanju domaćinstva.

foto: Kurir/S.S.

Predrag Danilović je već na početku izlaganja izjavio da nije bilo nikakvih sukoba tokom šampionata u Kini, povodom pisanja pojedinih medija da se pogrdno obraćao Djordjeviću i da je želeo fizički da se obračuna sa generalnim sekretarom Dejanom Tomaševišem.

"Moram da vas razočaram. Niti sam imao, niti smo imali bilo kakav konflikt, niti sam bilo šta ružno rekao bilo kome. Ako mislite da će neki izmišljenji naslovi posvadjati nas trojicu, verujte mi - ćorak", rekao je Danilović.

foto: Sonja Spasić

On je dodao da nije želeo da se obraća medijima tokom samog Svetskog prvenstva.

"Svako moje obraćanje tokom bilo kog prvenstva bi bilo narušavanje autoriteta selektora, tumačilo bi se da radim iza ledja selektora, u ovom slučaju Djordjevića, sutra nekog drugog. Imam dovoljno iskustva, dovoljno sam pametan, da znam da takve stvari ne treba da se rade", naveo je Danilović.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track