ŠTA TI JE MOĆ NAVIKE: Huančo Ernangomez pokušao da zaustavi Nikolu Jokića kad je krenuo na sudiju, a onda se setio da nisu u Nagetsima!
Foto: AP

ZABORAVIO SE

ŠTA TI JE MOĆ NAVIKE: Huančo Ernangomez pokušao da zaustavi Nikolu Jokića kad je krenuo na sudiju, a onda se setio da nisu u Nagetsima!

Košarka -

Utakmica između Srbije i Španije u drugoj fazi Mundobasketa, ispostaviće se, bila je ključna za španski pohod na zlato, a ostaće upamćena i po isključenju Nikole Jokića.

Na takozvanom “Danu za medije” u Denveru, gde se predstvalja nova ekipa uoči nastupajuće sezone, novinare je zanimalo kako je Huanču Ernangomezu i Nikoli Jokiću,dobrim prijateljima i saigračima u Nagetsima, bilo da igraju jedan protiv drugog.

foto: EPA/Rodrigo Jimenez

- Bilo je zanimljivo - rekao je Huančo.

A zanimljivo je bilo to što su uoči isključenja Jokića upravo Huančo i Mark Gasol udvojili srpskog centra, a Jokića je iznerviralo što sudije nisu svirale faul.

Tek, Jokić je tada vikao i psovao, a sudije su mu svirale tehničku, pa isključenje.

foto: Dado Đilas

- Igrali smo za prvo mesto u našoj grupi. Igrali smo protiv Srbije. U trećoj četvrtini smo udvojili Džokera. Poludeo je jer izgubio loptu, ili je bio faul u napadu, ne mogu da se setim... I krenuo je na sudiju, a ja sam pokušao da ga zaustavim. Rekao sam "Džoker, ne, ne...” A onda sam shvatio da smo u različitim timovima I rekao sam: “Okej, Džoker nastavi..." - ispričao je Huančo, a preneo "Nedeljnik" i nasmejao sve prisutne.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track