CRVENO-BELI IMAJU NOVOG SPORTSKOG DIREKTORA: Proslavljeni reprezentativac i NBA košarkaš novi funkcioner Zvezde
Foto: Starsport©

POJAČANJE U UPRAVI

CRVENO-BELI IMAJU NOVOG SPORTSKOG DIREKTORA: Proslavljeni reprezentativac i NBA košarkaš novi funkcioner Zvezde

Košarka -

Nekadašnji košarkaški reprezentativac Jugoslavije i sportski direktor ABA lige Žarko Čabarkapa novi je sportski direktor Crvene zvezde, saopštio je danas taj klub.

Kako se navodi na sajtu crveno-belih, Čabarkapa će biti spona izmedju predsednika, celokupnog sportskog dela Crvene zvezde, uključujući i mladje selekcije i menadžmenta kluba. Generalni direktor Filip Sunturlić i tim menadžer prvog tima Nebojša Ilić dobili su saradnika zaduženog za kompletna sportska pitanja. Sva trojica će usko saradjivati sa trenerom Milanom Tomićem u svakodnevnom radu kluba.

"Očekuje nas mnogo posla, velike stvari i sezona sa mnogo važnih utakmica i događaja. Očekujem da se Žarko kao čovek iz košarke i sjajan poznavalac prilika u evropskoj i regionalnoj košarci, brzo uključi u rad KK Crvena zvezda i donese nove stvari u naš menadžment, a samim tim da svi zajedno lakše ispunimo sve ciljeve", rekao je Sunturlić.

Čabarkapa će biti zadužen i za komunikaciju sa nacionalnim ligama, ABA ligom, ECA , FIBA i NBA ligom.

Sa reprezentacijom je osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu, igrao je za Budućnost, a u NBA ligi za Finiks i Golden Stejt. Nakon igračke karijere, koju je morao da prekine zbog povrede ledja, izgradio se kao sportski radnik i bio je jedan od najzaslužnijih za razvoj nove ABA lige, u ulozi sportskog direktora regionalnog takmičenja.

Iz Zvezde je najavljeno da će nastaviti da se ojačava u organizacionom delu kluba, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track