DINAMIK DOČEKUJE ZLATIBOR: Gregor Glas debituje za beogradski klub
Foto: KK Dinamik

ABA LIGA

DINAMIK DOČEKUJE ZLATIBOR: Gregor Glas debituje za beogradski klub

Košarka -

Košarkaški klub Dinamik saopštio je da je najnovije pojačanje tog kluba mladi slovenački reprezentativac Gregor Glas.

Glas je prošao pripreme sa Dinamikom i potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor u karijeri.

U pitanju je 18-godišnji, 198 centimetra visoki krilni igrač, koji je ove sezone sa U18 reprezentacijom Slovenije osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Grčkoj i pritom bio prvi strelac svoje ekipe sa prosekom od 14,4 poena po utakmici. On je, takođe, kao 17-godišnjak debitovao i za seniorsku reprezentaciju Slovenije.

Glas će za Dinamik debitovati sutra u meču protiv Zlatibora.

"Presrećan sam što sam došao u Dinamik, klub koji ima odlične uslove za napredak i razvoj mladih igrača i to je ujedno bio jedan od glavnih razloga moje odluke o prelasku. Mislim da imamo vrlo zanimljiv i kvalitetan tim, dobro se razumemo i kada se još malo uigramo bićemo težak protivnik svim ekipama u KLS i ABA 2 ligi", rekao je Glas.

Trener Miro Alilović rekao je da je pred njegovim timom meč protiv odličnog i iskusnog tima, što se vidi i kroz, kako je dodao, dosadašnji tok lige u kom Zlatibor nema nijedan poraz.

"Ako želimo da ostvarimo pobedu moramo atletski da nadmašimo protivnika, da skačemo i trčimo više, kao i da igramo jaku odbranu svih 40 minuta. Ako i samo ako smanjimo broj izgubljenih lopti i orijentišemo se na timska rešenja iznad individualnih, imaćemo šansu da ostvarimo pobedu protiv Zlatibora", rekao je Alilović.

kurir.rs / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track