SRPKINJE ODUČILE ALBANKE OD KOŠARKE: Košarkašice pobedile u Albaniji sa 105 razlike!
Foto: Printskrin

Surova dominacija

SRPKINJE ODUČILE ALBANKE OD KOŠARKE: Košarkašice pobedile u Albaniji sa 105 razlike!

Košarka -

Košarkašice Srbije ostvarile su drugu pobedu u okviru grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Izabranice selektorke Marine Maljković su u Draču savladale Albaniju rezultatom 139:34 (36:15, 38:8, 32:4, 33:7).

Posle dva odigrana kola Srbija je lider grupe E sa maksimalnim učinkom. Slede Turska i Litvanija sa polovičnim učinkom, a na začelju je Albanija sa dva poraza.

Naredni prozor u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine je u novembru 2020. godine. Srbija će 12. novembra gostovati Litvaniji, a tri dana kasnije i Turskoj.

Iako bez nekolicine standardnih reprezentativki (Petrović, Stanković, Bruks, Crvendakić, Dabović) Srbija je od prvog sekunda meča potvrdila veliku razliku u klasi.

Petorka Bojović, Jovanović, Čađo, Škorić, Milić vrlo agresivnom igrom nisu dale protivnicama ni sekund predaha. Mnoštvo osvojenih lopti, ali i pritisak koji je naterao domaćina na puno izgubljenih lopti, kao i dominacija pod košem, vrlo brzo su Srbiji doneli veliku prednost.

Već posle tri minuta igre Srbija je imala dvocifreni višak (12:2 posle poena Milić), ali je tako visoko vođstvo u jednom trenutku usporilo naš tim. Albanija je sa dve trojke prišla na šest poena minusa u 7. minutu (21:15), a kada se Srbija uozbiljila usledila je serija 15:0 do kraja četvrtine.

Srbija je više od osam minuta uspešno čuvala svoj koš, a u napada uvećavala vođstvo, pa je posle pogotka Jovanović na semaforu u 11. minutu stajao rezultat 40:15.

U drugoj polovini druge četvrtine Srpkinje su napravile novu seriju, ovog puta 21:0 i povele sa 74:21. Na poluvremenu je rezultat glasio 74:23.

Iako već praktično obezbeđen trijumf, Srbija nije stala u trećoj četvrtini. Za deset minuta sjajnom odbranom je dozvolila domaćinu samo četiri poena, pa je uoči poslednjih 10 minuta igre na semaforu stajao rezultat 106:27. Veću priliku dobile su najmlađe reprezentativke ali su i one pokazale da na njih može da se računa u budućnosti.

Srbija je do kraja popravila koš-razliku i na kraju slavila sa ubedljivih 139:34.

U timu Srbije sve igračice su se upisale u listu strelaca. Nikolina Milić je bila najefikasnija sa 24 poena. Jovana Nogić je postigla 20 poena, Nevena Jovanović 16, po 12 su ubacile Milica Popović i Maja Škorić. Dvocifren košgeterski učinak su imale još Maja Miljković (11) i Saša Čađo (10). Tina Jovanović je postigla 9 poena, Miljana Bojović i Mona Zarić po 8, Aleksandra Stanaćev 7, a Dajana Butulija 2.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track