TREBALO JE DA LOPTA IDE NA BERONA ILI DAVIDOVCA

GAVRILOVIĆ DOŽIVEO PORAZ U SVOM PRVOM VEČITOM DERBIJU: Evo šta je rekao trener Crvene zvezde posle poraza od Partizana (KURIR TV)

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Andrija Gavrilović rekao je da nije zadovoljan statističkim parametirma njegove ekipe posle poraza od Partizana u večitom derbiju.

"Želim da čestitam Partizanu, jer je dobio utakmicu posle velike borbe. Ja ovako vidim i zamišljam derbi. Da je to jedna velika borba, utakmica gde ima pritisaka, to se oseća i vidi u procentu šuta za tri poena. To je utakmica gde bude i tehničkih i namernih grešaka. Zadovoljan sam što se ekipa koju treniram vratila iz zaostatka u prvom poluvremenu, koji je bio značajan", rekao je Gavrilović posle svog prvog večitog derbija u ulozi šefa struke.

Trener crveno-belih istakao je i da je zadovoljan što su njegovi igrači pokazali karakter, bez obzira na to ko je koliko igrao.

"Ne mogu da budem zadovoljan brojevima, oni moraju da se izmene i poboljšaju da bismo bili jači tim. To su odnosi skokova u napadu, izgubljene lopte i naše asistencije. Ne govorim to da opravdam poraz, već neko vreme pričamo da su to mnogo važni parametri i da moramo na tome da radimo i da budemo bolji", izjavio je Gavrilović.

On je upitan da objasni i situaciju u finišu meča, kada je Zvezda izgubila loptu i nije iskoristila važan napad.

"Rekao sam za izgubljene lopte i sigurno da u poslednje dve akcije su bile izgubljene lopte, jedna je bila na poslednjem tajm-autu. Na tri sekunde pre kraja, plan je bio da na vrhu reketa Beron i Davidovac zamene blokade, da se neko od njih oslobodi i da šutnemo loptu. Nije se to otvorilo, lopta je otišla dole, na rezervnu varijantu. Mislim da svaka od tih izgubljenih lopti ulazi u te izgubljene lopte", zaključio je Gavrilović.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track