PRVA ŽRTVA POSLE VEČITOG DERBIJA: Zvezda suspendovala najplaćenijeg igrača Džejmsa Gista (FOTO)
Foto: @starsport/Peđa Milosavljević

Haos Amerikanac platio ceh frke na Malom Kalemegdanu

PRVA ŽRTVA POSLE VEČITOG DERBIJA: Zvezda suspendovala najplaćenijeg igrača Džejmsa Gista (FOTO)

Košarka -

Kurir saznaje Osim što ne opravdava ulogu najplaćenijeg igrača u klubu, bivši košarkaš Partizana sklonjen iz ekipe i zbog sukoba s pojedinim saigračima i članovima stručnog štaba

Poraz u večitom derbiju uvek za sobom povlači žrtve. Ovoga puta ceh je platio Džejms Gist, kog je Crvena zvezda suspendovala nakon izgubljenog meča sedmog kola ABA lige protiv Partizana (75:72). Amerikanac nije otputovao juče sa ekipom u Nemačku na utakmicu devetog kola Evrolige protiv Albe.

Postoji nekoliko verzija priče zašto je Gist ostao u Beogradu, a iz Crvene zvezde nisu javnosti pružili nikakav odgovor osim suve informacije da se na njega ne računa u večerašnjem meču.

Činjenica je da od dolaska na Mali Kalemegdan američki košarkaš nije opravdao ulogu najplaćenijeg igrača u redovima crveno-belih, a nije se proslavio ni u nedelju protiv svog bivšeg kluba. Gist je za 19 minuta na terenu Partizanu dao samo šest poena.

foto: Printscreen

To bi mogao biti jedan od razloga za suspenziju, ali kako Kurir saznaje, Gist je imao i sukob s pojedinim igračima i članovima stručnog štaba.

Zvezdin donedavni trener Milan Tomić insistirao je na dovođenju Gista, a otkad je on napustio kormilo, Amerikanac nema najbolju komunikaciju sa stručnim štabom.

Da li je suspenzija samo privremena kazna ili prva naznaka da će se crveno-beli pozdraviti s momkom čiji dvogodišnji ugovor vredi 580.000 evra, ostaje da se vidi.

foto: Printscreen

Kurir / Anja Vukašinović Foto: @starsport/Peđa Milosavljević

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track