ANA DABOVIĆ OPTIMISTA: Velike su nam šanse da odemo na OI, a i navijači će videti Amerikanke
Foto: Starsport©

NE POZNAJE AFRIČKE SELEKCIJE

ANA DABOVIĆ OPTIMISTA: Velike su nam šanse da odemo na OI, a i navijači će videti Amerikanke

Košarka -

Košarkašica Srbije Ana Dabović, posle žreba za kvalifikacioni olimpijski turnir, izjavila je da reprezentacija ima velike šanse da izbori plasman na OI u Tokiju sledeće godine.

Žrebom u Ženevi, izabranice Marine Maljković na kvalifkacionom turniru u Beogradu igraće protiv Sjedinjenih Američkih Država, Nigerije i Mozambika.

"Pratila sam žreb i nestrpljivo čekala da saznam ko će biti sa nama u grupi. Iako je Amerika najjači protivnik, pomalo mi je drago da su sa nama u grupi, jer to znači da će naši ljudi imati priliku da gledaju najbolje košarkašice na svetu uživo. Afričke ekipe ne poznajem baš najbolje da bih sada komentarisala, ali nadam se i verujem da su nam velike šanse da ostvarimo prolaz na Olimpijske igre", rekla je Dabović Tanjugu.

Iz grupe u kojoj se nalaze srpske košarkašice vizu za Tokio izboriće dve najbolje selekcije, ne računajući SAD, koje su kao svetski šampioni već obezbedile nastup na olimpijskom turniru.

"Utakmica protiv Mozambika ce biti naša velika šansa za prolaz, koju ćemo, nadam se i iskoristiti. Mislim da ćemo se najviše koncentrisati na taj meč i pobedu", zaključila je Dabović.

Kvalifikacioni turnir je na programu od 6. do 9. februara sledeće godine, a Srbija će biti domaćin u dvorani "Aleksandar Nikolić".

(Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track