SONJA PETROVIĆ I ALEKSANDRA CRVENDAKIĆ: Nadamo se vizi za Tokio sledeće godine!
Foto: Starsport©

IZJAVA

SONJA PETROVIĆ I ALEKSANDRA CRVENDAKIĆ: Nadamo se vizi za Tokio sledeće godine!

Košarka -

Košarkašice Srbije Sonja Petrović i Aleksandra Crvendakić poručile su da se nadaju plasmanu reprezentacije na Olimpijske igre u Tokiju sledeće godine.

Voljom žreba u Ženevi, srpske košarkašice plasman na najveću sportsku smotru pokusaće da izbore na turniru u Beogradu, zajedno sa selekcijama Nigerije, Mozambika i Sjedinjenih Američkih Država, koje su kao svetski šampioni već izborili vizu za Tokio.

"Ni najbolji mogući, ali ni loš žreb. Donekle uvek je nepovoljno imati u grupi nekog ko se već kvalifikovao, jer je malo otvorenije za pravljenje nekih krugova i kalkulacija. Možda je atraktivnije, dolaze nam Amerikanke. Dolaze nam najveće zvezde ženske košarke. U duelu sa afričkim selekcijama treba da jurimo našu normu. Po imenima deluje da smo dobro prošli sa Nigerijom i Mozambikom, ali to su zemlje koje igraju atipičan stil košarke i automatski može da se desi da bude nešto nezgodinije. Sa činejnicom da igramo kod kuće, verujem da smo imali povoljan žreb. Nadam se da ćemo biti među dve ekipe koje će iz naše grupe da odu na OI", rekla je Petrović Tanjugu.

Njena saigračica iz reprezenatcije i članica mađarskog Šoprona Aleksandra Crvendakić veruje da će tim pred domaćim navijacicma uspeti da obezbedi olimpijsku normu.

"Drago što se kvalifikacioni turnir igra u Beogradu, jer mi volimo da igramo pred domaćom publikom. Nadam se da će doći mnogo ljudi da nas podrži i da ćemo ostvariti cilj da odemo na OI. Nema lakih grupa i svaka ekipa želi da se kvalifikuje. Tu je SAD, koje su "Drim tim" i i direktno su se kvalifikovale. Biće zaista lepa utakmica i uvek je lepo igrati protiv najboljih i nadmetati se sa njima. Sa afričkim ekipama neće biti lake utakmice, jer su ti timovi fizički dominatni. Ni protiv Nigerije ni protiv Mozambika neće biti lako, ali verujem u svoj tim", izjavila je Crvendakić.

Ženski kvalifikacioni turnir igra se od 6. do 9. februara sledeće godine u Beogradu u hali "Aleksandar Nikolić".

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track