Najnovije vesti

ŠAMPION ABA LIGE OSTAJE BEZ EVROLIGE: Božidar Maljković izneo šokantne tvrdnje
Foto: Zorana Jevtić

PARA VRTI GDE BURGIJA NE MOŽE

ŠAMPION ABA LIGE OSTAJE BEZ EVROLIGE: Božidar Maljković izneo šokantne tvrdnje

Košarka

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković smatra da su promene u Evroligi i njihov uticaju na srpske klubove negativne.

On je na RTS govorio i o broju stranaca u srpskim timovima, odnosno Zvezdi i Partizanu, kao i šansama ABA lige da se izbori za pozitivan status u Evroligi, s obzirom na to da već od ove sezone šampion ABA nema zagarantovano mesto u EL, ali postoji usmeni dogovor da se to desi.

"Šta će desi na kraju? Na kraju će da se desi da taj koji bude prvi, a voleo bih da to bude neki klub odavde, ne igra Evroligu. I šta ćemo onda da radimo? Za šta smo igrali? Problem je ovakav način razmišljanja Evrolige. Razgovarao sam sa Bertomeuom na Novom Beogradu prilikom jednog ručka i rekao sam mu da je nemoguće da sa ovakvom tradicijom ne postoji prohodnost. Ali, očigledno snaga kapitala, Sankt Peterburg, znamo se ko je odatle, Gasprom...", izjavio je Maljković, prenosi B92.net.

Maljković i pored garancija EL i predsednika Đordija Bertomeua, Maljković ne veruje da će šampion ABA ići u to takmičenje.

"Hajde da to mislimo ako znamo da neće. Ja bar mislim da neće. I mi treba već sada da razmišljamo o novim modelima takmičenja. Ako nekoga zanima, lično mogu da uradim neki projekat na moj način. Ako ne zanima nikoga, neka ostane tako. Igraćemo, biće puno stranaca, a dobit naše košarke neće biti nikakva", zaključio je Maljković.

Evroliga od ove sezone ima 18 timova, a uskoro će nju činiti 16 članova sa dugoročnom licencom i pobednik i finalista Evrokupa.

(Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...