LUPILA I OSTALA ŽIVA: Kolinda ŽESTOKO pobrkala lončiće, Dražen Petrović ovo nije zaslužio!
Foto: EPA / Malton Dibra, Printscreen

BRUKA I SRAMOTA

LUPILA I OSTALA ŽIVA: Kolinda ŽESTOKO pobrkala lončiće, Dražen Petrović ovo nije zaslužio!

Košarka -

Dobro je poznato da hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović često na svojim javnim nastupima pravi velike gafove ali je ovog puta otišla korak dalje.

Sada je na mitingu u toku predsedničke kampanje koji je održan u Zagrebu u Draženovom domu ponovila svoje stare navike i to u vezi sa najvećom legendom hrvatske košarke i tamošnjeg sporta, pokojnim Draženom Petrovićem.

Ona je u hali koja upravo nosi ime po legendarnom košarkašu istakla da se nalaze u dvorani "velikog Zadranina Dražena Petrovića".

Kada je to izgovorila među prisutnima je nastao muk, a potom je stvar pokušao da ispravi župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk.

"Šibenčanin je, a ne Zadranin" - uzviknuo je on.

foto: Profimedia

"Joj, zabunom sam ga proglasila Zadraninom, a evo tu je Pauk, nemojte zameriti pod velikim sam utiskom" - nevešto se ispravila aktuelna predsednica i kandidatkinja.

Dražen Petrović je rođen u Šibeniku i nastupao je za Šibenku četiri godine i u tom periodu je sa ovim klubom u sezozni 82/83 bio u finalu Kupa Koraća i Jugoslovenske lige kada su poraženi od Bosne.

Ipak ogroman trag ostavio je noseći dres zagrebačke Cibone sa kojom je između ostalog osvojio i Kup evropskih šampiona i zato se sada dvorana u prestonici hrvatske zove upravo po njemu.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track