DOBIO GARANCIJE: Kanter će igrati u Torontu, prvi put van SAD nakon više od godinu dana!
Foto: AP

POBEDA SPORTA

DOBIO GARANCIJE: Kanter će igrati u Torontu, prvi put van SAD nakon više od godinu dana!

Košarka -

Košarkaš Boston Seltiksa Enes Kanter igraće protiv Toronta u sredu, što če mu biti prva utakmica van Sjedinjenih Američkih Država od oktobra 2018. godine

Košarkaš Boston Seltiksa Enes Kanter igraće protiv Toronta u sredu, što če mu biti prva utakmica van Sjedinjenih Američkih Država od oktobra 2018. godine.

"Želim da zahvalim vladi kanadskog premijera Džastina Trudoa, američkoj i kanadskoj policiji, američkom senatoru Edu Markiju, Seltiksima, NBA ligi i mojim menadžerima koji su marljivo radili kako bi mi omogućili nastup u utakmici protiv Toronta na Božić. Na Božić su igrati svoju prvu utakmicu van SAD", naveo je Kanter.

Kanter, otvoreni kritičar turskog predsednika Režepa Tajipa Erdogana, prošle sezone nije igrao u Torontu kao član Portlanda pošto se plašio odmazde turskih vlasti ako napusti SAD.

Tursko tužilaštvo raspisalo je početkom godine medjunarodnu poternicu za Kanterom optužujući ga da je član terorističke grupe, odnosno zbog navodnih veza sa Fetulahom Gulenom koji živi u egzilu u SAD i koji je okrivljen za neuspeli puč 2016. godine u Turskoj.

Enes Kanter je u maju 2017. godine zadržan u Rumuniji jer mu je Turska suspendovala pasoš, ali se vratio u SAD zahvaljujući intervenciji američkih zvaničnika.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track