GOTOVO! Zvezda dobija novo pojačanje! Vladimir Štimac po treći put u crveno-belom!
Foto: Starsport©

TRANSFER

GOTOVO! Zvezda dobija novo pojačanje! Vladimir Štimac po treći put u crveno-belom!

Košarka -

Doskorašnji centar Fenerbahčea Vladimir Štimac novi je igrač Crvene zvezde, za koju je u prošlosti nastupao u dva navrata.

Kako saznaje ''Sport klub'' dogovor između Zvezde i Štimca je postignut, ostalo je samo da iskusni centar prođe lekarske preglede.

Štimcu će ovo biti treći mandat u klubu sa Malog kalemegdana pošto je crveno-beli dres nosio od 2008. do 2010, kada je tim sa klupe vodio Svetislav Pešić, a bio je deo tima i u sezoni 2015/16. kada je trener bio Dejan Radonjić.

Štimcu je pre nekoliko dana istekao tromesečni ugovor sa Fenerbahčeom, pa je bilo pitanje trenutka kada će staviti parafa na ugovor sa crveno-belima. Vladimir Štimac je ove sezone u Evroligi prosečno beležio 4.6 poena, igrao je u proseku 10 minuta po meču.

Igrajući za reprezentaciju Srbije Štimac je osvojio tri medalje na velikim takmičenjima - srebrna odličja osvojio je 2014. u Španiji na Svetskom prvenstvu, 2016. u Rio de Žaneiru na Olimpijskim igrama i 2017. u Turskoj na Evrobasketu.

U karijeri je osim Zvezde i Fenera igrao još i za Žalgiris, Venstpils, Nimburk, Jedrene, Banvit, Unikahu, Bajern, Estudijantes, Bešiktaš, Efes i Turk.

Oba NBA ligaša iz Los Anđelesa su u vrhu tabele Zapada i pretenduju na prsten ove sezone, pa nas očekuje fantastična košarka večeras (02.00) u derbiju između Lejkersa i Klipersa. Domaćini su favoriti, kec je 1,80, dok je dvojka na Kliperse 2,25.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Los Anđeles Lejkers - Los Anđeles Klipers.

Kurir sport / Sport klub

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track