NAŠA BRAĆA NISU SAMA, MOGU DA RAČUNAJU NA NAS: Delije najavile šetnju do ambasade Crne Gore posle meča sa Bajernom
Foto: Starsport©

podrška

NAŠA BRAĆA NISU SAMA, MOGU DA RAČUNAJU NA NAS: Delije najavile šetnju do ambasade Crne Gore posle meča sa Bajernom

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde ugostiće ekipu Bajerna u okviru 17. kola Evrolige, a navijači crveno-belog tima najavili su šetnju do ambasade Crne Gore posle utakmice.

Tim sa Malog Kalemegdana nije otputovao u Podgoricu na meč ABA lige koji je trebao da igra protiv Budućnosti, a već 2. januara crveno-bele očekuje duel u evropskom takmičenju.

Sve ove utakmice u senci su tenzija u Crnoj Gori, gde vernici Srpske pravoslavne crkve već danima protestuju protiv novog Zakona o slobodi veroispovesti.

Iz tog razloga oglasile su se i Delije.

"U četvrtak naš košarkaški klub igra bitnu utakmicu protiv Bajerna u Areni. Ovo je prilika da podržimo naše igače, ali ujedno i poziv grupe da se sve Delije, svi Zvezdaši, svi oni koji nisu planirali da dođu na ovu utakmicu... pojave, i da pokažemo našoj braći u Crnoj Gori koji vode velike bitke za očuvanje naše vere i identiteta da nisu sami", navodi se u saopštenju.

foto: Starsport©

"Nakon utakmice okupićemo se svi kod lopte na severnoj strani Arene, odakle ćemo krenuti u šetnju do crnogorske ambasade u Knez Mihajlovoj. Ako našoj braći u Crnoj Gori nije hladno i mrsko da u snegu do kolena na nekim mestima brane ono čega smo i mi deo, onda ni nama ne bi smelo da bude teško da se u nikad većem broju prošetamo do grada i za početak, na ovaj način stavimo do znanja našoj braći da nisu sami, da smo tu da mogu da računaju na nas! Zato već sada odlažite sve za taj dan, ova poruka može da uspe samo ukoliko se veliki broj ljudi odazove ovoj šetnji", stoji u saopštenju Delija.

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track