VELIČKOVIĆ IGRAČ S NAJVIŠE MEČEVA ZA PARTIZAN: Dobro pamtim sve! (FOTO)
Foto: @starsport

Rekorder

VELIČKOVIĆ IGRAČ S NAJVIŠE MEČEVA ZA PARTIZAN: Dobro pamtim sve! (FOTO)

Košarka -

Istorijski momenat Sreća, ljubav i ponos, meni ovo nenormalno znači, jako veliki momenat, tako da, j*biga, emotivno je pričao Novica Veličković nakon 472. utakmice u crno-belom dresu

Kakav dan za Novicu Veličkovića! Kapiten Partizana postao je igrač s najviše utakmica u crno-belom dresu - 472. Time je za jedan meč prestigao doskorašnjeg rekordera Petra Božića.

Partizan je deklasirao FMP u Železniku (87:57), ali to je ostalo u drugom planu. Novičin jubilej zasenio je sve.

- Meni ovo nenormalno znači. Već dugo, iskreno o ovome razmišljam i ono... Da kaže čovek, ovo je ostvarenje nekog sna. Sad sam to podelio i sa saigračima, doduše, stranci nisu bili toliko upoznati, ali za mene jako velik momenat, tako da, j*biga - emotivno je govorio Veličković.

Nastavak je bio u sličnom tonu.

- Da ne psujem. Od 15. godine, dokad sam skupljao lopte, sanjao sam da uđem u prvi tim, pa onda sve ostalo, tako da... eto - preplavila su Novicu osećanja.

foto: Starsport©

Posle je putem društvenih mreža zahvalio svima.

- Sreća, ljubav i ponos! To su stvari koje osećam dok gledam, čitam i polako shvatam da se nešto o čemu nisam smeo ni da maštam ostvarilo.

Veličković je u Partizan došao 2004. godine. U klubu je ostao do 2009, kada je prešao u Real. U crno-belu porodicu vratio se 2016. godine. Kada se sve sabere, Novica je u Partizanu ukupno proveo više od osam godina.

Reč legende

VUJOŠEVIĆ: VELIKI LAV SE RAZLIKUJE OD MALOG

foto: Saša Pavlić

Čovek koji je u velikoj meri zaslužan za 472 meča Novice za Partizan je biranim rečima govorio o kapitenu:

- Mali lav se razlikuje od velikog i nosi genetski materijal koji mu omogućava da postane car. Sećam se kad je Novica došao u Partizan, od početka je imao veliku ambiciju, takmičarski duh, borbeni karakter i volju da radi. Svaka mu čast na tom trajanju i na ljubavi prema Partizanu - rekao je Duško Vujošević, najtrofejniji trener u istoriji Partizana.

Njega je prestigao

BOŽIĆ: LEGENDO, SREĆAN SAM ZBOG TEBE!

Doskorašnji rekorder Petar Božić nije bio ni najmanje tužan zbog činjenice da ga je Novica svrgao s trona.

- Novice, brate moj, srećan sam što si ti oborio rekord i ja ti od srca čestitam na tome. Imao sam tu čast da budem jedan mali deo tvoje priče koja i dalje traje i da budem svedok koliko si truda i motiva uložio da bi postao ono što si danas. Ti si danas legenda Partizana, ti si igrač sa najviše odigranih utakmica i želim ti da još dugo igraš.

(Kurir.rs / Miloš Bjelinić / Foto:@Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track