Mladi košarkaši pobedili Španiju za polufinale EP
Foto: FIBA

za medalju

Mladi košarkaši pobedili Španiju za polufinale EP

Košarka -
Na šampionatu za košarkaše do 16 godina Srbija se u borbi za finale sutra od 19:30 sati sastaje sa pobednikom meča između Turske i Nemačke

VILNJUS - Muška kadetska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale prvenstva Evrope u Litvaniji i Letoniji savladavši u Vilnjusu, u četvrtfinalu, selekciju Španije sa 68:67 (20:14, 11:18, 17:23, 20:12).

Na šampionatu za košarkaše do 16 godina Srbija se u borbi za finale sutra od 19:30 sati sastaje sa pobednikom meča između Turske i Nemačke.Poenima Ilije Dokovića sa linije slobodnih bacanja osam sekundi pre kraja meča, a zatim spektakularnom blokadom Stefana Lazarevića, reprezentacija Srbije je izborila veliki i zaslužen uspeh. Izabranici selektora Marka Ičelića napravili su podvig, jer su do pobede došli uprkos zaostatku od 16 poena krajem treće četvrtine.

Srpski kadeti još jednom su dokazali da imaju šampionski karakter, da nikad ne odustaju i ne pomišljaju na predaju, zbog čega će se boriti za plasman u veliko finale na kontinentalnom prvenstvu.

"Čekao se samo trenutak kad će proraditi inat i ponos kod ovih neverovatnih momaka. Krajem treće četvrtine smo zaostajali 16 poena, ali smo verovali sve vreme u pobedu, jer znamo koliko smo rada uložili u prethodna dva meseca. Ponovo smo odigrali kolektivno, jako u odbrani i samo zbog sudijske pomoći, pre svega u dosuđivanju faulova, Španci su uspeli da se odlepe i steknu ogromnu prednost", izjavio je selektor Ičelić.

On je istakao da je ova generacija dosta osporavana, ali da ima ogromnu veru, srce i želju da pobeđuje.

"Način na koji su odigrali još jednu neizvesnu završnicu, poeni Ilije Dokovića i blokada Stefana Lazarevića su samo detalji koji govore da su ovi momci svetla budućnost srpske košarke", poručio je selektor reprezentacije Srbije.

Srbija: Peno 5, Doković 6 (7 sk), Daskalović 6, Stojanović 17, Jovanović, Kovačević 4, Starinčević 3, Radovanović, Pavlović 13 (7 sk), Glišić, Vučetić 5, Lazarević 9 (10 sk).

Španija: Gago 17, Kosta 2, S. Garsija 14, Oros, M. Garsija 14, Alonso 3, K. Martines 11, Bausa 8, Omeragić 4, Mendiola, Triginer 2, D. Martines 6.

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Italija je savladala Poljsku sa 82:79 (24:18, 19:22, 22:23, 17:16), pa će u polufinalu igrati sa pobednikom meča između Francuske i Hrvatske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track