IZJAVA POSLE MEČA

CRVENO-BELI JEDNOGLASNI POSLE POBEDE U DERBIJU: Ovo je velika i važna pobeda za nas pred mečeve u Evroligi! KURIR TV

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras Partizan sa 92:86 (25:23, 19:19, 23:24, 25:20), u 18. kolu ABA ligu u hali "Aleksandar Nikolić".

Izabranici Dragana Šakote došli su do 12. trijumfa, dok su crno-beli zabeležili četvrti poraz u regionalnom takmičenju.

Crveno-bele do trijumfa je predvodio Bili Beron sa 26 poena, Branko Lazić ubacio je 12, dok je Dejan Davidovac ubacio jedan manje.

Posle meča svoje prve utiske preneli su košarkaši Zvezde novinarim.

- Trebala nam je pobeda. Kad god igramo sa Partizanom meč se rešava u poslednja dva minuta, tako da nam je veoma drago što smo uspeli da rešimo ovako neizesnu utakmicu. Veoma su dobar tim i imaćemo mnogo velikih borbi sa njima do kraja sezone - istakao je junak pobede Bili Beron i dodao.

- Odlično se osećam jer smo pobedili. Teška je nedelja ispred nas, tako da mnogo znači ova pobeda. Znamo koliko znači i našim navijačima, a na meni je bilo da pokažem novajlijama koliko je bitno pobediti Partizan. Najbitnije je biti agresivan na terenu. Sjajna timska igra, mnogo momaka je odigralo dobro, odigrali su i za mene kada je trebalo, ja sam im zahvalan. Ostaje nam još mnogo izazova do kraja sezone - zaključio je Bili Beron.

Svoje impresije novinarima preneo je i Bili Beron.

"Timska pobeda. Bili i Marko su nas sa svojim potezima doveli do pobede", rekao je kratko Braun.

On je kratko prokomentarisao i atmosferu u dvorani.

"Bila je sjajna atmosfera, ne mogu je opisati. Pomogli su nam da dođemo do trijumfa".

Za Zveudu nema pauze, u sredu igra protiv Panatinaikosa, u petak protiv Himkija.

"Panatinaikos je sjajan tim, igrali smo već protiv njih znamo šta nas čeka", rekao je popularni "Zo", zaključio je Lorenco.

Košarkaš Crvene zvezde Vladimir Štimac rekao je danas da je njegova ekipa ; ostvarila veliku i važnu pobedu večeras protiv Partizana.

"Imali smo veliki pritisak, Partizan nije. Velika i važna pobeda pred dve utakmice u Evroligi, u kojima treba da se borimo i pobedimo, a potom i duel u Baru koji je jedan od važnijih. Ovo je tek početak, ništa nam ova utakmica nije donela što želimo", rekao je Štimac novinarima.

Zvezda je kao domaćin sa 92:86 pobedila Partizan u 18. kolu ABA lige.

Štimac je pozvao navijače da pre svega u sredu podrže tim.

"Ova ekipa je to zaslužila, igra lavovski. Biće grešaka i svega, ali na kraju smo se borili i izborili veoma važnu pobedu. Čestitam saigračima na izvanrednoj timskoj igri", kazao je Štimac.

Naveo je da mu je drago zbog povratka Dejana Davidovca i Marka Jagodića Kuridže posle povreda uz reči da su "oni veliki deo tima".

Komentarisao je i dobru igru Bilija Berona, koji je sa 26 poena vodio crvneo-bele.

"Svaki dan neko drugi. To je naša najveća snaga. Zato smo jaka ekipa koja ide da pobedi svaku utakmicu. Jeste super što smo pobedili u derbiju. ABA liga je prioritet, a pobede u Evroligi mogu da budu samo vetar u ledja", istakao je Štimac.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track