TRENER BUDUĆNOSTI PRED DOLAZAK U BEOGRAD Mijović: Ovo je možda i najbolji tim Partizana u poslednjih pet, šest godina!
Foto: ABA liga

ISKRENO

TRENER BUDUĆNOSTI PRED DOLAZAK U BEOGRAD Mijović: Ovo je možda i najbolji tim Partizana u poslednjih pet, šest godina!

Košarka -

Košarkaši Partizana i Budućnosti u nedelju od 18 časova igraju derbi meč regonalne ABA lige.

Svoja očekivanja od ovog meča izneo je šef struke Podgoričana Petar Mijović.

- Očekuje nas teška utakmica u Beogradu, rezultati u oba takmičenja dovoljno govore o snazi Partizana ove sezone. Mislim da u prethodnih pet, šest sezona nisu bili bolji, nisu bili kompletniji i sa nikad većim ambicijama u oba takmičenja. Sa druge strane, kao što sam ranije rekao, mislim da naša pozicija nije slučajna. Mi smo na četiri kola pre kraja na deobi prvog mesta - rekao je Mijović za sajt reginalnog takmičenja.

Dodao i da rival zaslužuje najveće moguće poštovanje, ali delimično se uzda i u istrošenost crno-belih posle dva teška meča u jednoj nedelji.

- Kako gledamo da sa pobedom protiv Partizana otvorimo i prvo mesto, tako smo i jako obazrivi prema svemu što nas čeka i nakon ove utakmice s obzirom da se borimo za što bolju poziciju pred plej-of. Sigurno će biti zahtevan meč, Partizan kao klub, trener Trinkijeri i roster koji imaju zaslužuju najveći mogući respekt i mislim da ćemo morati da budemo najbolji ove sezone ukoliko mislimo da odigramo utakmicu koju bi u nekom momentu uveli u naš željeni tok i doveli sebe u situaciju da trijumfujemo u Beogradu. Oni su ove nedelje odigrali već dva jaka meča, protiv Crvene Zvezde i Virtusa. Međutim, ovo su velike utakmice, veliki ulog je u pitanju i mislim da nam to ne donosi neku veliku prednost niti možemo igrati na kartu bilo kakvog umora kod Partizana - zaključio je Mijović.

Košarkaš Budućnosti Petar Popović kaže da je ovo najbitnija utakmica za njegov tim u dosadašnjem takmičenju.

- Bitna utakmica za nas, znamo šta nosi i od kakvog je značaja. Ovo je najbitnija utakmica do sada, pobednik ce najverovatnije biti na prvom mestu regularnog dela takmičenja. Partizan je u jako dobroj formi, dobili su dosta bitni utakmica i pokazali su da su ozbiljna ekipa. Znamo da ce biti dobra atmosfera, da će biti puna hala, ali mi se spremamo, imali smo sedam dana da se spremimo i dobro odmorimo i jedva čekamo utakmicu u nedelju - rekao je Popović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track