Najnovije vesti

NAJLEPŠA KOŠARKAŠICA PLANETE ZA KURIR: Titule sa Zvezdom su mi draže od Mis Australije! Kosovo i Srbiju ne ZABORAVLJAM
Foto: Printscreen

BOMBA

NAJLEPŠA KOŠARKAŠICA PLANETE ZA KURIR: Titule sa Zvezdom su mi draže od Mis Australije! Kosovo i Srbiju ne ZABORAVLJAM

Košarka

Jelena Todorović, 25-godišnja Beograđanka bivša je košarkašica Crvene zvezde i Mis Univerzuma u Australiji za 2016. godinu. 

Ova harizmatična Srpkinja živi i radi u Adelaideu, glavnom gradu države Južna Australija, ali koristi svaku priliku da na najbolji mogući način predstavi zemlju u kojoj je rođena.

Jelena je rođena u Beogradu, međutim, kada je počelo bombardovanje njena porodica odlučila je da se preseli u Australiju.

"Rođena sam u Srbiji i u Australiju sam došla kada sam imala sedam godina kao izbeglica. Tu sam živela sve do pocetka srednje škole, kada sam se sa porodicom vratila u Beograd."

foto: Printskrin FB

Ljubav prema košarci se rodila u dalekoj Australiji.

"Sećam se da sam se u košarku zaljubila kada je Srbija osvojila zlato na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine. Ženska košarka je u Australiji veoma popularan sport. Devojčice se kao po pravilu opredeljuju za ovaj sport, pa sam na nagovor majke i ja počela da treniram."

Jelena istiće da u Srbiji ženska košarka nije toliko popularna, ali se nada da će se to promeniti.

"Nadam se da će ogroman uspeh naših košarkašica na Evropskom prvenstvu inspirisati mnoge devojčice da počnu da treniraju, jer košarka nikako nije samo muški sport".

Ova prelepa Srpkinja je vatrena navijačica Crvene zvezde, za koju je i nastupala dok je živela u Beogradu.

"San mi je bio da da igram za svoj omiljeni klub. Taj san se ostvario kada smo se vratili u Srbiju 2009. godine gde sam počela da igram za Crvenu zvezdu. To je definitivno bio najlepši period u životu. Putovanja sa ekipom, druženje, osvajanje medalja, treniranje na Malom Kalemegdanu - mom omiljenom mestu na svetu. Igranje za klub koji najviše volim, nema ništa lepše od toga, pa čak i da osvojim titulu Mis Australije".

foto: Printscreen

Jelena je završila gimnaziju u Beogradu i upisala fakultet, ali je ubrzo rešila da se vrati u Australiju.

"Ovde sam nastavila studije i radim kao menadžer poznatog italijanskog restorana. Australija je moja usvojena zemlja i mnogo je volim, pružila mi je prilike koje nisam mogla dobiti na drugom mestu, moj prelepi drugi dom".

Ova atraktivna 23-godišnjakinja je Mis Univerzuma Australije.

"Ove četiri godine sam izabrana za 'Miss World Australia' i ponosna sam što sam predstavljala Australiju ali i Srbiju u najlepšem svetlu. Iako predstavljam Australiju, trudim se da svi znaju odakle sam."

Jelena je pokazala da ima veliko srce, u Australiji se bavi humanitarnim radom i promoviše Srbiju na najbolji mogući način.

"Jako sam strastvena kada su u pitanju žene i deca, želim da uz pomoć naše velike srpske zajednice u Australiji pomognem dobrotvornim organizacijama i prikupim novac za bolesnu i ugroženu decu, naročito na Kosovu i Metohiji. Velika pomoć potrebna je i svima koji se bave sprečavanjem nasilja u porodici, jer je, nažalost, u Srbiji to i dalje veliki problem, za razliku od Australije gde žene i deca imaju maksimalna pravi i zaštitu od svoje države".

foto: Printscreen

Todorovićeva ističe da ništa ne bi postigla da nije imala veliku podršku porodice.

"Najveća podrška u životu mi je majka. Naučila me je da je u životu najbitnije biti dobar čovek i to je nešto čemu težim svaki dan".

Jelena ima i petoro braće širom sveta i ponosno ističe da je mladi Borislav povukao na sestru.

"Borislav igra za Zvezdu i biće strašan košarkaš za koju godinu, jer ga je sestra sve naucila", rekla je uz osmeh Jelena.

foto: Printscreen

Kurir sport / Jovana Marković 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...