LEBRON DŽEJMS NAJAVIO BRUTALAN TIM AMERA NA OI: Hoću da igram u Japanu, Olimpijske igre su mi cilj!
Foto: AP

ISKRENO

LEBRON DŽEJMS NAJAVIO BRUTALAN TIM AMERA NA OI: Hoću da igram u Japanu, Olimpijske igre su mi cilj!

Košarka -

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms izrazio je javno želju da se nađe na spisku igrača koji će putovati na OI u Japanu ovog leta.

Nakon što je našao na proširenom spisku selektora Grega Popvića koji je objavljen pre nekoliko dana, Lebron je izjavio kako mu je želja da ovog leta budeo deo reprezentacije Amerike, ali i da sa svojim Lejkersima dogura što dalje.

Za sad, sa Lejkersima mu ide i više nego dobro, pa je druga želja ona o kojoj je detaljnije pričao.

- Moje ime je na spisku. Nadam se da ću odigrati dug plej-of s Lejkersima, a onda ću videti šta će biti. Sve zavisi od toga kako ću se osećati i od toga šta će reći moja porodica - rekao je Lebron.

Njegova želja da se nađe na spisku 12 igrača nije upitna, a Greg Popovič i stručni štab će biti na velikim mukama da "okrajcaju" tim.

- Želim da igram u Tokiju. Gledajući sve što sam uradio u karijeri i sve ono što hoću da postignem do kraja, osvajanje olimpijskog zlata jedan je od ciljeva koje sam zacrtao. Srećan sam što sam među kandidatima, nadam se da ću biti deo ekipe. Uzbuđen sam zbog potencijala i mogućnosti koje ovaj roster ima - istakao je Džejms.

Podsetimo, Popović je pre nekoliko dana objavio spisak od 44 igrača na koje bi potencijalno računa za OI u Japanu na leto.

Na spisku su Bam Adebajo (Majami); Lamarkus Oldridž (San Antonio); Harison Barns (Sakramento); Bredli Bil (Vašington); Devin Buker (Finiks); Malkolm Brogdon (Indijana); Džejlin Braun (Boston); Džimi Batler (Majami); Majk Konli (Juta); Stefon Kari (Golden Stejt); Entoni Dejvis (L.A. Lejkers); DeMar DeRozan (San Antonio); Andre Dramond (Klivlend); Kevin Durant (Bruklin); Pol Džordž (L.A. Klipers); Drejmond Grin (Golden Stejt); Džejms Harden (Hjuston); Montrezl Harel (L.A. Klipers); Džo Haris (Bruklin); Tobijas Haris (Filadelfija); Gordon Hajward (Boston); Dvajght Hauard (L.A. Lejkers); Brendon Ingram (Nju Orleans); Kajri Irving (Bruklin); Lebron Džejms (L.A. Lejkers); Kajl Kuzma (L.A. Lejkers); Kavaj Leonard (L.A. Klipers); Damijan Lilard (Portland); Bruk Lopez (Milvoki); Kevin Lav (Klivlend); Kajli Lauri (Toronto); Džaval Mekgi (L.A. Lejkers); Kris Midlton (Milvoki); Donovan Mičel (Juta); Viktor Oladipo (Indijana); Kris Pol (Oklahoma); Mejson Plamli (Denver); Markus Smart (Boston); Džejson Tejtum (Boston); Klej Tompson (Golden Stejt); Majls Tarner (Indijana); Kemba Voker (Boston); Rasel Vestbruk (Hjuston); Derik Vajt (San Antonio).

Selektor je Greg Popović (San Antonio), a njegovi asistenti Stiv Ker (Golden Stejt), Lojd Pirs (Atlanta) i Džej Rajt (Vilanova).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track