DUŠKO VUJOŠEVIĆ ZA KURIR: Nadam se da je priča u Partizanu zdrava! Mislim da će crno-beli osvojiti Kup Radivoja Koraća
Foto: Starsport

Halo, Kluž

DUŠKO VUJOŠEVIĆ ZA KURIR: Nadam se da je priča u Partizanu zdrava! Mislim da će crno-beli osvojiti Kup Radivoja Koraća

Košarka -

Dan u bolnici, noć u hali - Na dan utakmice bila mi je zakazana terapija, tako zahteva bolest. Nije jednostavno, ali bi mi bilo teže da ne radim ništa i ležim u krevetu, kaže za Kurir trofejni stručnjak

Duško Vujošević osvojio je sa svojim Klužom Kup Rumunije, pa njegova niska sada sadrži 25 trofeja. Vujošević za Kurir kaže da ne broji koliko ih je dosad sakupio, ali kaže da, gde god da ode, trudi se da radi svoj posao najbolje što može.

- Bilo da sam ovde, u Partizanu ili Boston Seltiksima, radim na isti način i uvek dajem sve od sebe - rekao nam je Vujošević na početku razgovora.

foto: Facebook

Interesantno je da je najtrofejniji stručnjak u istoriji crno-belih preko dana morao na dijalizu, a uveče je njegov tim stigao do pehara. Kluž je zbog toga ovaj trofej posvetio njemu.

- Ponedeljak je dan kada idem na dijalizu, tako zahteva moja bolest - rekao je Vujošević, a na pitanje koliko je teško izdržati taj ritam, odgovara:

- Svakako bi mi teže padalo da ne radim ništa i da ležim u krevetu. Moj plan je bio da najpre obavim transplantaciju bubrega, pa tek onda da nastavim s trenerskim pozivom. To se, međutim, ispostavilo neizvesnim. Zato sam odlučio da nastavim normalno da živim i radim. Nije jednostavno, ali čovek prihvati situaciju u kojoj se nalazi. Posle osvajanja Kupa Rumunije Kluž neće stati, pošto spada u red favorita za šampionsku titulu.

- Naravno, idemo dalje. Nigde nije lako osvojiti trofej, ljudi imaju pogrešno mišljenje kada je u pitanju rumunska košarka. Treba odvojiti njihovu reprezentaciju od klubova zato što angažuju solidne strance - zaključio je Vujošević.

Pitamo ga, naravno, i za sjajni meč Partizana u Bolonji.

- Nažalost, zbog obaveza sam gledao praktično samo poslednju četvrtinu. Partizan je odigrao dobro, vidi se da ekipa ima solidnu energiju. A i dobro finansijsko stanje u ovoj predizbornoj godini. Nadam se samo da je to na zdravim osnovama - poručio je on.

Prati srpsku košarku

Vidim da se FMP pojačao pred kup

U četvrtak počinje i Kup Radivoja Koraća, Crvena zvezda i Partizan mogu da se sastanu tek u finalu, a Vujošević smatra da će njegovi crno-beli odbraniti titulu.

- Kup je uvek neizvestan, uvek može da dođe do iznenađenja jer je u pitanju jedna utakmica. Vidim da se FMP pojačao pred kup. Ipak, smatram da će Partizan i ove godine slaviti - rekao je Vujošević za Kurir.

Predrag Gajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track