LOŠA UVERTIRA ZA CEDEVITU! Gavrilović: Znali smo šta treba, uspeli smo delimično!
Foto: EPA/ADRIAN RUIZ DE HIERRO

EVROLIGA

LOŠA UVERTIRA ZA CEDEVITU! Gavrilović: Znali smo šta treba, uspeli smo delimično!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde i poraženi su od Baskonije 71:56 u okviru 26. kola Evrolige.

Crveno-beli su igrali veoma loše u Španiji i zabeležili 16. poraz u sezoni u elitnom takmičenju, čak sedmi u poslednjih osam mečeva.

Posle susreta za medije je govorio pomoćni trener tima Andrija Gavrilović, koji je vodio ekipu u odsustvu Dragana Šakote.

“Pre svega, želeo bih da čestitam Baskoniji na dobroj utakmici i ubedljivoj pobedi. Prethodne dve nedelje su bile neobične zbog pauze oko nacionalnih kupova, pa smo morali više da radimo, baš kao i Baskonija. Spemali smo stvari na koje treba da se fokusiramo, šta treba da zaustavimo kod protivnika, a naročito smo apostrofirali njihovu žestoku odbranu i kontre posle dobrih defanzivnih poseda, kao i njihovu igru pod košem, gde imaju mnogo visokih i snažnih košarkaša”, rekao je pomoćni trener crveno-belih Andrija Gavrilović i nastavio.

“To smo uspeli delimično, ne u potpunosti, to je jasno jer činjenica da smo postigli 56 poena svedoči da nismo uspevali da nađemo način da kaznimo njihova pomaganja u odbrani, a u napadu nismo nalazili izgledne šuteve. Istovremeno, dozvolili smo im odličan procenat šuta za dva poena, čak 60 odsto i mislim da je to odlučilo meč”, dodao je 55-godišnji stručnjak koji je Zvezdu vodio u Vitoriji jer je Dragan Šakota iz zdravstvenih razloga morao da ostane u Beogradu.

Naredni meč Zvezda igra u ABA ligi protiv Cedevita Olimpije u nedelju od 21 čas, ključna utakmica u borbi za mesta koja vode u doigravanje regionalnog takmičenja.

Crveno-beli bukvalno nemaju pravo na poraz , pa sigurno da ovakva uvertira ne uliva previše optimizma pristalicama ovog kluba.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track