BRANKO LAZIĆ PRED ODLUČUJUĆI MEČ ZA CRVENO-BELE: Nemamo pravo na grešku protiv Cedevita Olimpije!
Foto: Starsport©

ABA LIGA

BRANKO LAZIĆ PRED ODLUČUJUĆI MEČ ZA CRVENO-BELE: Nemamo pravo na grešku protiv Cedevita Olimpije!

Košarka -

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Branko Lazić rekao je danas da njegova ekipa u predstojećoj utakmici protiv Cedevita Olimpije nema pravo na grešku, jer taj meč odlučuje u plasmanu u plej-of ABA lige.

"Utakmica koja direktno odlučuje o plasmanu u plej-of. Samo ovo da kažemo i verujem da svi mogu da shvate kolika je važnost ove utakmice. Nemamo pravo na grešku, moramo da odigramo čvrsto, sa mnogo više energije i borbe i verujem da tako imamo veliku šansu da pobedimo", rekao je Lazić za klupski sajt.

Košarkaši Zvezde igraju u nedelju od 21 sat u hali "Aleksandar Nikolić" protiv Cedevita Olimpije, utakmicu 20. kola ABA lige.

Trener Zvezde Dragan Šakota neće imati na raspolaganju Ognjena Dobrića, a nastup Čarlsa Dženkinsa je neizvestan.

"Ovaj meč je izuzetno važan za nas i to na startu nedelje u kojoj nas ponovo očekuje dupli program u Evroligi. Medjutim, ne samo što je prvi u nizu, već i uslov za neke stvari kasnije, meč sa Olimpija Cedevitom je najvažniji. Svesni toga moramo da udjemo snažno u meč, znajući koliko je važan. Igramo protiv direktnog protivnika za plasman u plej-of i samo ta činjenica dovoljno govori", rekao je Šakota.

Centar Zvezde Vladimir Štimac rekao je da samo pobeda dolazi u obzir.

"To je dobra ekipa protiv koje moramo da se postavimo kao da igramo evroligašku utakmicu u Beogradu, što znači da moramo da odigramo mnogo čvršće, jače i energičnije nego neke utamice. Našim navijačima nemam šta da kažem. Uvek su uz nas i znaju da prepoznaju trenutak kada nam je važno da nam daju dodatnu snagu. Ovo je ta utakmica", naveo je Štimac.

Posle 19 kola Zvezda, Cedevita Olimpija i Mornar iz Bara imaju skor od po 12 pobeda i sedam poraza, na trećem, četvrtom i petom mestu na tabeli.

Kurir sport / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track