GREG POPOVIČ SE PRISETIO ODNOSA SA MARJANOVIĆEM: Bobi je pošten, ne juri za parama!
Foto: Profimedia

Ljudina

GREG POPOVIČ SE PRISETIO ODNOSA SA MARJANOVIĆEM: Bobi je pošten, ne juri za parama!

Košarka -

Čestiti Srbin... Kada su mu Detroit Pistonsi ponudili veliki novac, on je ipak odlučio da ih odbije i ostane u San Antoniju. Bio je toliko lojalan da je jedva pristao da ode, čak i posle sastanka sa agentom, objasnio je trener Sparsa.

Čuveni NBA trener Greg Popovič ima visoko mišljenje o srpskom košarkašu Bobanu Marjanoviću.

Zaštitni lik San Antonio Sparsa prisetio se gorostasa iz Srbije, izneo niz pohvala na njegov račun kao čoveka i sportiste, te objasnio kako je bukvalno morao da ga tera iz San Antonija kako bi zaradio novac.

Boban Marjanović stigao je u San Antonio 2015. i potpisao jednogodišnji ugovor vredan 1.200.000. Svojom visinom i pojavom bio je atrakcija i mamac za publiku u Teksasu. Beležio je desetak minuta po meču i 5,5 poena u proseku. Posle godinu dana Detroit Pistonsi su ponudili Marjanoviću trogodišnji ugovor vredan 21.000.000 dolara, a San Antonio nije mogao da izjednači tu ponudu.

- Išli smo u Evropu po njega i on je osećao neku vrstu lojalnosti prema nama. Nekako smo mu objasnili da lojalnost ne treba da ide toliko daleko i da pre svega treba da razmišlja o svojoj porodici - otkrio je Greg Popovič američkim medijima.

Bez obzira na veliki novac iz Detroita, Boban Marjanović nije želeo da napusti San Antonio.

- Bobi je inteligentna osoba, nije idiot. Ali i agent je morao da priča s njim. Ne sećam se sada da li ga je još neko tada nagovarao da prihvati ponudu. Ali brzo je razumeo i shvatio da je to logičan potez za njega. Nekada radimo neke stvari zato što mislimo da je to najbolje za nekog drugog. A kada možeš da uradiš nešto što je dobro i za tim i za igrača, onda još bolje - zaključio je Greg Popovič.

Jedinstven tip

NEMA VEĆEG PROFIJA

Greg Popovič ima samo reči hvale za Marjanovićeve ljudske i sportske kvalitete:

- Bobi je jedan od najboljih momaka koje sam upoznao u karijeri. Jedinstven tip. Pažljiv, prijatan i uvek dobro raspoložen. Mnogo je bolji igrač nego što svi misle! Ne može biti većeg profesionalca i boljeg saigrača od njega. Uvek ćemo biti tu za njega, a verujem da sada i u Dalasu tako razmišljaju.

Kurir Sport/A. Radonić/Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track