KLADIONICE NE VERUJU PARTIZANU: Unikaha prvi favorit za titulu, crno-beli drugi! Uniks potcenjen
Foto: Starsport

Nepravda

KLADIONICE NE VERUJU PARTIZANU: Unikaha prvi favorit za titulu, crno-beli drugi! Uniks potcenjen

Košarka -

Iako su crno-beli ostvarili najbolji skor i imaju prednost domaćeg terena, najmanju kvotu dobila španska Unikaha.

Košarkaši Partizana završili su top 16 fazu Evrokupa kao najbolji tim sa skorom 5-1, ali to kladionicama nije bilo dovoljno da crno-bele postave za prvog favorita za osvajanje titule.

Ekipa Andree Trinkijerija je pobedom nad Trentom odbranila prednost domaćeg favorita sve do kraja, uključujući i eventualnu finalnu seriju.

Brojne svetske kladionice ipak prednost daju španskoj Unikahi, koja je drugi deo takmičenja završila sa četiri pobede i dva poraza. Kvota na trijumf španskog predstavnika je 3,20, a potom sledi Partizan sa kvotom 3,95.

foto: Profimedia

Pozicija broj tri je rezervisana za Virtus iz Bolonje, koji je pobedom u Beogradu protiv Darušafake overio plasman među osam najboljih, sa kvotom 5,00.

Monako Saše Obradovića, koji će se u četvrtfinalu boriti baš protiv čete Aleksandra Đorđevića, četvrti je sa kvotom 8,00, dok je Partizanov protivnik Uniks iz Kazanja potcenjen, sa kvotom 8,80.

Partizanu prva prepreka nije nimalo naivna, zna to i kapiten Novica Veličković.

- Uniks ima nekoliko preozbiljnih individualaca. Igrao sam sa Džamarom Smitom, i to je jedan do boljih šutera sa kojima sam ikada imao priliku da treniram. On igra u Uniksu nekoliko godina, zaista je odličan igrač. Monako, sa druge strane, igra tvrdo. Bilo mi je svejedno koga ćemo dobiti. Uniks je jedna od ekipa za osvajanje Evrokupa. Biće dobar meč. Zaslužili smo prednost domaćeg terena i idemo da ga branimo - rekao je Novica Veličković posle meča.

P. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track