OVO JE ŠOKANTNO! Bogdan Bogdanović: Teško je razmišljati o košarci
Foto: Profimedia

košarka u drugom planu

OVO JE ŠOKANTNO! Bogdan Bogdanović: Teško je razmišljati o košarci

Košarka -

Specijalizovani košarkaški portal "Eurohoops" anketirao je sadašnje i bivše evroligaške igrače o aktuelnoj situaciji i pandemiji koronavirusa. Na pitanja novinara odgovaralo je desetak igrača, među njima i naš Bogdan Bogdanović, bek Sakramento Kingsa.

"Ovo je šokantno. Svima je neverovatno teško, ali zajedno smo u ovome. Moramo biti disciplinovani i da se trudimo da što više saznamo o novom virusu. Ovo je nova lekcija za naše društvo. Moram da se sa tim suočimo, ali i da budemo svesni širenja i snage virusa", rekao je Bogdanović.

Bogdan kaže da je situacija u Sakramentu slična kao i u ostalim gradovima.

"Isto je kao i u drugim gradovima. Sve prodavnice su zatvorene, a rade samo apoteke i bolnice. Postoji još vise ograničenja u odnosu na prošlu nedelju. Ne možemo koristiti teretane, sve hale su zatvorene i moramo biti strpljivi", dodao je Bogdanović.

Bivši košarkaš Partizana i Fenerbahčea kaže da je teško ostati u formi dok se sve ovo dešava.

foto: AP

"U ovim okolnostima ne vežbamo. Hale su zatvorene. Ja pokušavam da budem bolji, to je jedino što mogu da učinim. Pokušavam da održim svoje telo i da spreman dočekam ono što sledi. Najteže od svega je što ne znamo kada će se ovo sve završiti. Morate da budete spremni i da radite na tome kako biste ostali u formi", istakao je Bogdanović.

Bogdan ističe da o košarci neće razmišljati sve dok se situacija sa koronavirusom ne smiri.

"Trenutno sam fokusiran na celu ovu situaciju tj. kako iz nje izvući pozitivne stvari. Ne mislim o košarci. Ne brine zbog toga. Postoje ljudi koji rade na tome i to je njihov posao – da planiraju raspored kada se sve ovo završi. Šta god da se desi, svi igrači moraju da budu spremni na sve. U ovoj situaciji je teško razmišljati o košarci. Svi su vise usredsređeni na brigu o svojoj porodici. Jedini način da se izborite sa ovim je da ostanete kod kuće 2-3 nedelje ili mesec dana i da sačekate da se virus smiri", zaključio je Bogdanović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track