vanredno stanje

POMAŽEM VOLONTERIMA I SLUŠAM LEKARE Đorđe Gagić o koroni: Bravo za srpske sportiste, tako se pokazuje patriotizam! FOTO

Košarka -

Košarkaš Đorđe Gagić, kaže da u vreme pandemije koronavirusa koja je zadesila planetu, nema mnogo smisla pričati o sportu, iako je u neizvesnosti zbog čitave situacije neophodno sačuvati mir.

1 / 5 Foto: Privatna Arhiva, Kurir

- Hvala na pitanju dobro smo i ja i moji. Trudimo se da budemo odgovorni i ponašamo se u skladu sa preporukama lekara. Mislim da je u ovom trenutku to najvažnije, jer ne znamo ni ko namm je protivnik ni kako se ponaša i kako ga možemo savladati. Sada je momenat da budemo složni i pokažemo sve dobre osobine koje kao narod imamo, počeo je Gagić razgovor za Kurir.

Košarkaš Igokee, koje sezonu počeo u Solunu, kaže da ne misli na košarku.

- Mislim da su se igrači svih timova u regionu isključili iz košarke. Nema treninga, mnogi su otišli kućama, kod porodica. Što se tiče Igokee, ekipa je raspuštena, jer je sezona u Bosni i Hercegovini okončana. Proglašeni smo šampionima, ali sada je to manje važno.

foto: Privatna Arhiva Kurir

Bivši centar Partizana ovim rečima je odgovorio na pitanje o nastavku sezone u regionalnoj ABA ligi.

- Ne znam šta će biti, nas igrače, slabo i ko šta pita, ali mislim da nastavak sezone nema mnogo smisla. Jer treba voditi računa o igračima, biće mnogo povreda i ritam igre i svega je poremećen. Nisam subjektivan, ali mislim da je Partizan zaslužio da se proglasi šampionom. Igrao je najbolje tokom cele sezone, uzeo je i Kup, po svemu što je pokazao dok se igralo ne samo u ABA ligi tim trenera Trinkijerija je zaslužio bude nagrađen. Uostalom, setite se sezone u kojoj je bilo bombardovanje. Te, 1999. godine Crvena zvezda i Budućnost su u momentu prekida bile prve dve ekipe i otišle su u Evroligu.

foto: Privatna arhiva Kurir

Gagić se u vanrednom stanju trudi da bude od koristi.

- Veoma mali sam bio kada su moji roditelji bili u situaciji da moraju da počnu ispočetka nakon odlaska iz rodnog Benkovca, selo Biljane Gornje. Znam koliko pomoć u teškim trenucima znači, pa makar i verbalna podrška. Zato mi nista nije teško. Odem na Zvezdaru da pomognem volonterima. Toliko mogu. Mislim da se sada pokazuje patriotizam. Bez politike. Nisam zato iznenađen gestovima, mojih kolega sportista, mi smo naučeni da pobeđujemo, takmičarski duh nam je razvijen, kao i odnos prema grupi. Svaka im svima čast, tako se pokazuje ljubav prema zemlji, Uz to, veliko bravo i hvala za sve lekare, učitelje i ljude koji rade i bore se, zaključio je Gagić.

Kurir sport / Nenad Kiš

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track