NIKO KAO HAKIM: Olajdžuvon je pre 30 godina jedini u NBA dva puta uradio OVO (VIDEO)
Foto: Profimedia

istorija sporta

NIKO KAO HAKIM: Olajdžuvon je pre 30 godina jedini u NBA dva puta uradio OVO (VIDEO)

Košarka -

Košarkaška NBA liga pamti mnoge legende a Hakim Olajdžuvon je jedini koji je uspeo da dva puta u karijeri sa najmanje deset dobrih poteza popuni čak četiri kolone.

Hakim je trećeg marta 1990. protiv Voriorsa imao 29 poena, 18 skokova, 10 asistencija i 11 blokada. Samo 26 dana kasnije, Oladžuvon je upisao i drugi kvadrupl-dabl, ovog puta protiv Milvoki Baksa. Postigao je 18 poena, uz 16 skokova, 10 asistencije i 11 blokada.

Posle asa Hjustona, Dejvid Robinson je sa 34 poena i po 10 skokova, asistencija i blokada upisao peti i poslednji kvadrupl-dabl u NBA ligi, 1994. godine, a do sada je u istoriji NBA lige bilo pet kvadrupl-dabl učinaka, koje su ostvarila četvorica košarkaša, a samo je Hakim to uspeo da uradi dva puta.

Istorija pamti da je to prvo pošlo za rukom Nejtu Tarmondu 1974. godine, koji je u dresu Voriorsa protiv Hoksa upisao 22 poena, 14 skokova, 13 asistencija i 12 blokada.

Alvin Robertson je protiv Finiks Sansa 1986. godine upisao 20 poena, 11 skokova i po 10 asistencija i ukradenih lopti, što je jedini kvadrupl-dabl sa dvocifrenim brojem ukradenih lopti.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track