Najnovije vesti

MNOGI SU SKOČILI NA MENE KADA SAM PODSETIO SVE NA 1999. GODINU! Ostoja Mijailović BEZ DLAKE NA JEZIKU! VIDEO
Foto: Starsport©

zanimljivo

MNOGI SU SKOČILI NA MENE KADA SAM PODSETIO SVE NA 1999. GODINU! Ostoja Mijailović BEZ DLAKE NA JEZIKU! VIDEO

Košarka

Prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović odgovarao je u ponedeljak na pitanja navijača u emsiji na TV Partizan gde se dotakao raznih akutelnih tema vezanihza budućnost crno-belog kluba. 

Gde su sada igrači, da li je klub u kontaktu sa njima?

- Većina igrača je u Americi, Rašon Tomas je samo u Beogradu. Andrea Trinkijeri je u Italiji sa porodicom, Vlado Šćepanović je u Kolašinu sa porodicom. Ljudi u klubu, neko radi, neko ne radi. Nema aktivnosti, nema treninga.

Da li će budžet biti manji naredne sezone zbog svega što se dešava?

- Situacija je specifična. Svaki dan razmišljamo o tome. Imamo situaciju da u Evroligi ekipe imaju 50.000.000, a neki 10 puta manje. Sigurno je da će se budžeti smanjiti i igrača i stručnih štabova svih timova, biće manje novca. Ekonomija na svetskom nivou prima udarce. Pitanje je do kada će ovo trajati. Kakve će posledice kompanije imati. Situacija nije nimalo jednostavna. Pitanje je koliko će ostati za ulaganje u sport. Situacija posle ovoga neće biti ista. Mi ćemo probati da nastavimo, a kakve će biti ambicije zavisiće od prihoda. Sigurno je da ćemo morati svi da se zadovoljimo sa nečim manjim.

Šta će se desiti dogoditi u slučaju da se ABA liga poništi? Da li Partizan ima šansu da se nađe u Evroligi preko specijalne pozivnice?

- Partizan je poslednji klub koji je želeo da se desi ovako nešto. Nijedna titula nije vredna kao ona koja se izbori na terenu. Neće nam značiti bilo kakva titula za zelenim stolom ili na bilo kakvim komisijama. I mi želimo da osvojimo na parketu. Mnogi su skočili na mene kada sam podsetio kako je neko 1999 došao do pozicije broj jedan a kako je i tim sa pozicije broj dva igrao Evroligu. Kao i tada, bitno je sta ce Evroliga da odluči, da li će ABA uopšte imati mesto u Evroligi. Najbolje je da sačekamo da prođe virus, pa ćemo se kada sve prođe boriti za poziciju Partizana i u Evropi i na Jadranu"

U slučaju da Partizan izbori plasman u Evroligu, da li bi se zadržao tim, ili bi bilo većih promena?

“Ja se zalažem godinama za kontinuitet. O tome će odlučivati stručni štab, a zavisiće mnogo od toga kakve će nam biti mogućnosti sa ekonomske strane”.

Mogu li navijači očekivati veći budžet ukoliko Partizan bude igrao Evroligu?

"Nije realno govoriti o budžetu, jer država ima problema koje mora da reši. Veliko je pitanje kakvi će biti budžeti. Daćemo maksimum i borićemo se da budu što veći budžet".

Kurir sport 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...