Najnovije vesti

DA LI JE MOGLO DA BUDE DRUGAČIJE: Partizan i Zvezda na NBA pogon! (FOTO)
Foto: Saša Pavlić Koki, Starsport©

Skener Kurira

DA LI JE MOGLO DA BUDE DRUGAČIJE: Partizan i Zvezda na NBA pogon! (FOTO)

Košarka

Da se smrzneš… Evo kako bi izgledali košarkaški timovi s Malog Kalemegdana, i to sastavljeni samo od momaka koji su i dalje aktivni, da klubovi nisu prodavali igrače

Nakon što smo vam predstavili kako bi izgledali timovi FK Partizan i FK Crvena zvezda da su igrači zadržavani u klubovima, a ne brže-bolje prodavani, red je da vidimo i kako bi u tom slučaju izgledale košarkaške sekcije dva naša najbolja kluba.

Jasno je da bismo na parketu gledali fantastičan basket, nema sumnje ni da bi hale bile pune, a utisak je da bi oba naša tima gotovo sigurno imala mesto u samom vrhu Evrolige. Navijački i patriotski gledano, fajnal-for svake godine.

Konkurencija je paklena, prošao je kroz oba naša kluba mali milion vrhunskih pojedinaca, a neki od njih su zaista napravili i vrhunske karijere. Petorke koje vam predstavljamo sastavljene su od onih košarkaša koji su i dalje aktivni i svoje kvalitete dokazuju i dan-danas. Nismo zaboravili, na primer, Nikolu Kalinića, Branka Lazića (kao istinsku legendu kluba), Bilija Berona, trenera Dejana Radonjića iz crveno-bele armije i druge, odnosno Dragana Milosavljevića, Novicu Veličkovića, Lea Vestermana, Milana Mačvana i trenera Duška Vujoševića... I za njih bi svakako bilo mesta, ali to je već stvar ličnog afiniteta novinara i slobodne procene kvaliteta momaka koji su majstori košarke.

foto: EPA/Enric Fontcuberta, Profimedia, Dado Đilas

A derbi? Uh, to bismo sa zadovoljstvom gledali bar jednom mesečno.

A gle njih...

MEGA ŠAMPION

Imena u redovima večitih rivala su stvarno „da se smrzneš“, ali nikako ne treba zaboraviti Megu. Naša vizija idealnog tima Mege je sledeća: Vasilije Micić na mestu plejmejkera, Timoti Luvavu dvojka, Nemanja Dangubić trojka, te Nikola Jokić i Ivica Zubac kao centri, s tim što bi naš reprezentativac u toj konkurenciji ipak pre bio „četvorka“.

Kurir Sport/Gojko Filipović/Foto:  Saša Pavičević, Starsport

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...