POSLEDNJI POZDRAV LEGENDI: Sahranjen Zdravko Čečur! Tanjević: Bez njega nisam smeo izaći na utakmicu!
Foto: Printskrin

TUGA

POSLEDNJI POZDRAV LEGENDI: Sahranjen Zdravko Čečur! Tanjević: Bez njega nisam smeo izaći na utakmicu!

Košarka -

Zdravko Čečur legendarni košarkaš sarajevske Bosne koji je u nedelju preminuo u 71 godini života sahranjen je na groblju u Vrpolju kod Trebinja.

Vest o odlasku velikana izuzetno je rastužila je Bogdana Tanjevića, koji je trenutno u Trstu u karantinu zbog pandemije virusa koronavirusa.

"Šta reći o Čeči? Otišao je najbolji među nama. Bez njega nisam smio izaći na utakmicu, mogao sam bez svakoga, ali ne i bez Čečura", rekao je Tanjević i dodao:

"Čečur je meni bio osnovni i glavni centar. Imao je ono nešto što bi i danas moglo da prođe u svetskoj košarci. To su ekstremna brzina i hrabrost. Čečur je imao ogroman problem prilikom izvođenja slobodnih bacanja. Mislim da je imao procenat ispod 50 posto, ali je bio srčan i da sam mu dao nož, ubio bi se kada promaši slobodno bacanje. Ima ona čuvena fotografija presecanja lopte Denisa Rodmana paralelno sa parketom. Takav je bio moj Čečo. Da bi presekao loptu, letio je kao golman deset metara. Imao je neverovatan karakter", prisetio se Tanjević.

foto: Avaz.ba/P. Mucović

Posljednjih nekoliko godina bio je teško bolestan i živio je u staračkom domu u Trebinju.

Čečur je dugo živeo u Sarajevu, u kojem ima dosta prijatelja i među sportistima, ali i među glumcima i pevačima, koji su ga do poslednjeg dana posećivali i pomagali, i moralno i finansijski.

Bio je deo slavne generacije Bosne, koja je bila prvak Jugoslavije 1977/78 i koja je predvođena Bogdanom Tanjevićem osvojila Kup šampiona Evrope 1979 godine, savladavši u finalu italijanski Emerson 96:93

Posljednjih nekoliko godina bio je teško bolestan i živio je u staračkom domu u Trebinju.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track