SOBA PUNA KOKAINA, MARIHUANE I DEVOJAKA: Šokantni detalji s početka karijere Majkla Džordana
Foto: Profimedia

biće to zanimljivih 10 nastavaka

SOBA PUNA KOKAINA, MARIHUANE I DEVOJAKA: Šokantni detalji s početka karijere Majkla Džordana

Košarka -

Iako još nije počelo emitovanje, američki mediji su objavili šokantne detalje iz filma Poslednji ples koji je posvećen impresivnoj karijeri legendarnog Majkla Džordana.

Upotreba droga 80-tih godina u SAD je bila jako povećana, a od zloupotrebe narkotika nisu bili izuzeti ni američki sportisti, kao ni košarkaši iz NBA lige.

Zbog korištenja droga 1984. godine je pokrenut program u NBA ligi, koja je mogla da natera bilo kog igrača na testiranje i ako bi tri puta bio pozitivan, usledila bi zabrana nastupa na dve sezone.

Usprkos povećanom nadzoru, u periodu kad je na NBA parkete stigao veliki "Em-Džej" liga je bila "divlja".

"Vidite, momci su radili stvari koje nikad pre nisam ni video. Bio je jedan događaj u predsezoni... Mislim da smo bili u Peoriji. U hotelu smo i pokušavam da pronađem svoje saigrače. Kucao sam na brojna vrata i ispred jednih od njih čujem s druge strane kako nego šapuće: 'Š, š, š, neko je ispred. I tada čujem duboki glas koji pita: ' Ko je to?', a odgovorim: 'Em-Džej'. Potom su svi odahnuli: ' On je samo ruki, ne brinite'. Potom su mi otvorili i ja ulazim i vidim praktično ceo tim. Bile su to stvari koje nikad nisam video. Vidite linije (kokaina), puši se trava, uz prisustvo devojaka. Sve što sam tada rekao bilo je: 'Ja idem napolje. Sve o čemu sam tada mislio bilo je šta da sada upadne policija i pronađu ovo sve. Bio bih jednako kriv kao i ostali. Od tada sam manje-više stalno sam", izjavio je Džordan u dokumentarcu, a preneli američki mediji.

Tu ekipu je Džordan zvao "Looney Tunes (družina crtanog junaka Duška Dugouška, prim.aut)", jer je ekipa imalo mnogo košarkaša koji su imali problema sa alkoholom i kokainom. Zloupotreba droga bujala je na početku Majklove karijere, što je jedna od glavnih, ali ne i jedina tema predstojećeg dokumentarnog filma, koji se sastoji od 10 epizoda.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track