LUTAJUĆI KOKAINSKI CIRKUS: Novinar postavio NEZGODNO pitanje Majklu Džordanu! O njegovoj reakciji PRIČA PLANETA (VIDEO)
Foto: Printscreen

NIKADA NIJE IMAO POROKE

LUTAJUĆI KOKAINSKI CIRKUS: Novinar postavio NEZGODNO pitanje Majklu Džordanu! O njegovoj reakciji PRIČA PLANETA (VIDEO)

Košarka -

Upotreba droga 80-tih godina u SAD je bila jako povećana, a od zloupotrebe narkotika nisu bili izuzeti ni američki sportisti, kao ni košarkaši iz NBA lige.

Zbog korišćenja droga 1984. godine je pokrenut program u NBA ligi, koja je mogla da natera bilo kog igrača na testiranje i ako bi tri puta bio pozitivan, usledila bi zabrana nastupa na dve sezone.

Usprkos povećanom nadzoru, u periodu kad je na NBA parkete stigao veliki "Em-Džej" liga je bila "divlja".

foto: Profimedia

Čikago Bulsi su nekada bili jedan od najslavnijih košarkaških timova u istoriji NBA lige, ali su istovremeno važili i za "putujući kokainski cirkus".

Novi dokumentarac "Poslednji ples" posvećen Majklu Džordanu donosi dobar uvid u dešavanja vezana za funkcionisanje Čikago Bulsa tokom 90-ih godina, kada su postali jedina franšiza koja je više puta osvajala šampionski prsten i nikada nije izgubila finalnu seriju.

"Išao sam po hotelu. Kucao od vrata do vrata, nije bilo nikog, sve dok nisam naišao na sobu u kojoj je bilo ljudi. Čuo sam: 'Tišina, neko dolazi'. Pitali su ko je, kada sam se predstavio pustili su me. Soba je bila puna kokaina, marihuane, žena... Kao noćni klub. Otišao sam odmah, rekao sam 'Nije ovo za mene'", ispričao je Džordan i dodao da nikada nije imao poroke u životu.

foto: Foto: Profimedia

"Nikada u životu nisam pušio, uzimao kokain, nisam ni pio alkohol dok sam igrao", naglasio je jedan od najboljih NBA košarkaša svih vremena.

Međutim, ono o čemu danas čitava američka javnost priča je reakcija Majkla Džordana na pitanje novinara ESPN-a o "lutajućem kokainskom cirkusu", koji je bio nezvanični nadimak njegovih Čikago Bulsa.

Reakcija legendarnog košarkaša je neprocenjiva:

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track