OSVOJIO TITULU PRVAKA SA ZVEZDOM I PODGORIČANIMA, A DANAS RADI KAO STOLAR! Da li se sećate Željka Topalovića!?
Foto: Kurir, Printscreen

život posle karijere

OSVOJIO TITULU PRVAKA SA ZVEZDOM I PODGORIČANIMA, A DANAS RADI KAO STOLAR! Da li se sećate Željka Topalovića!?

Košarka -

Na pomen imena Željka Topalovića ljubitelji košarke će se setiti krilnog centra karakterističnog visokog šuta sa rukama iza glave, kojim je punio koševe u ligi nekqadašnje zemlje, osvojivši dve šampionske titule.

Osim sa Zvezdom, Topalović je 1999. godine bio prvak države i u dresu Budućnosti. Sa 206 centimetara igrao krilnog centra.

Pre Zvezde je bio deo BFC Beočina sa kojim je igrao jedno od najzanimljivijih finala plej ofa 1996. Ekipa koju je trenirao Miroslav Nikolić vodila je protiv Partizana 2:0, a onda posle promašaja Aleksandra Smiljanića u poslednjim trenucima majstorice izgubila titulu.

foto: KK Crvena Zvezda

Karijeru je završio 2001. godine i u međuvremenu je postao stolar. Ima i porodični hotel na Zlataru..

- Ništa od toga nisam znao da radim, ali bio sam spreman da učim. Otac je bio građevinski radnik, od njega sam mnogo učio. Kada sam počinjao da pravim hotel, krenuo sam s 40 radnika, ali posle sedam dana sam shvatio da tu nema učinka, da nema profesionalnosti na koju sam navikao u sportu i otpustio sam radnike. Sa ocem, majkom i još jednim radnikom krenuo sam da pravim hotel - rekao je Topalović svojevremeno.

foto: Zoran Šaponjić

- Nemojte stati po završetku karijere, nađite nešto čime ćete se baviti. Ponovo se predajte nečemu, sigurno ima puno branši kojima možete da se bavite. Dajte se kao što ste se davali u sportu i napravite novi uspeh, novi podvig. Nemojte pričati samo o tome šta je bilo nekada. Imajte svakodnevnicu i borite se za novi cilj - rekao je Topalović.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track