MAJKL JE ZNAO DA SE UVREDI: Saigrač otkrio što se dogodi kad na treningu blokiraš Džordana (VIDEO)
Foto: Profimedia

da se pamti

MAJKL JE ZNAO DA SE UVREDI: Saigrač otkrio što se dogodi kad na treningu blokiraš Džordana (VIDEO)

Košarka -

Dokumentarni serijal Poslednji ples pobudio je ogroman interes za Majkla Džordana, ali i njegove saigrače iz Čikago Bulsa.

Bil Venington, košarkaš koji je za Bulse igrao od 1993. do 1999. i osvojio tri titule prvaka, je odgovarao na pitanja fanova i govorio kako je jednom blokirao Džordana na treningu.

"Da, istina je, jedanom sam ga blokirao na početku treninga, a onda me je napadao do kraja treninga. Majkl je bio vrlo, vrlo kompetitivan, a tog dana sam ja bio taj koji ga je uspeo blokirati dok smo izvodili vežbe tri na dva i dva na jedan, pre nego što ćemo krenuti u trening pet na pet. Uvredio se i izazivao me do kraja treninga, verbalno i fizički, da ga opet blokiram", započeo je Venington koji je danas televizijski komentator na utakmicama Bulsa.

"Sećam se da sam u jednom trenutku bio na potpuno drugom kraju terena. On je predriblao ceo tim, bacio se na mene i šutnuo preko mene, pa rekao 'blokiraj ovo', uz još neke druge reči. To je bio Majkl, svakoga dana nas je izazivao da budemo bolji, mentalno i fizički čvršći kako bismo bili spremni za protivnika. Tih se godina igralo vrlo čvrsto pogotovo protiv ekipa poput Njujorka i Majamija, kad sam se morao boriti sa Patrikom Juingom i Alonzom Morningom. On se brinuo da i ja budem spreman, kao i svi ostali na parketu. I to me zaista činilo boljim", ispričao je 56-godišnji Kanađanin.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track