TAJNE CRNE MAMBE: Kobi Brajant je pre smrti napravio još jednu stvar po uzoru na Džordana
Foto: Profimedia

novi hit

TAJNE CRNE MAMBE: Kobi Brajant je pre smrti napravio još jednu stvar po uzoru na Džordana

Košarka -

Poslednji ples, dokumentarac o poslednjoj šampionskoj sezoni Majkla Džordana i košarkaša Čikago Bulsa, glavna je tema u svetu sporta.

Džordana i Bulse u sezoni 1997./1998. kamere su pratile svuda, bio im je omogućen pristup bez presedana, a snimci su korišćene u aktualnom dokumentarcu. Identična situacija bila je i u Lejkersima u poslednjoj sezoni Kobija Brajanta, kojeg je pratila lična filmska ekipa.

Kuća koja stoji iza serijala o Džordanu piše da je pokojni Kobi krajem prošle godine pregledao odabrane materijale i dao ekipi ideje šta dalje. Šest kamera ga je pratilo samo na poslednjoj utakmici karijere protiv Jute, na kojoj je postigao 60 poena.

Kamere su imale neograničen pristup, u domaćim i gostujućim svlačionicama, na treninzima, pa čak i u klupskom avionu.

"Nikad niko nije imao takav pristup, dopustili smo da snimaju sve što bi NBA liga dozvolila, a ponekad i više", rekao je Džon Blek iz medijskog tima Lejkersa.

Kobi Brajant je u januaru sa ćerkom Đijanom i još sedmero ljudi poginuo u padu helikoptera, a to ne menja planove o dokumentarcu, ali nije jasno tko će odobriti materijale koji će u njemu biti korišćeni.

Najveća razlika između sezone o kojoj govori Posljdnji ples i Kobijeve završne sezone je u tome što su Bulsi osvojili treću uzastopnu titulu, a Lejkersi su imali najlošiju sezonu u istoriji pobedivši samo 17 od 82 utakmice.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track