DRAŽENOV OTAC PRODAO VERU ZA VEČERU: Jovan je otišao da radi u policiji u Šibeniku i postao Jole Petrović!
Foto: Printscreen

porodične tajne

DRAŽENOV OTAC PRODAO VERU ZA VEČERU: Jovan je otišao da radi u policiji u Šibeniku i postao Jole Petrović!

Košarka -

Polemika o poreklu košarkaškog asa Dražena Petrovića, ne prestaje ni danas 27 godina pošto je stradao u saobraćajnoj nesreći i tako prekinuo blistavu karijeru.

Dok se Draženov stariji brat Aleksandar, takođe košarkaš, danas trener, deklariše kao Hrvat, rodoslov porodice Petrović pokazuje da i sa očeve strane. i tek kako ima srpske krvi.

I to nije sve. Stablo dve familije po očevim stranama, pokazuje da su braća Petrović veoma bliski rođaci našeg košarkaškog asa Dejana Bodiroge. Priča o tome počinje ovako. Rođeni brat i sestra Jovan i Gospava su iz rodne Hercegovine pošli u svet. Jovan je ka Šibeniku i Hrvatskoj, a Gospava Petrović ka Srbiji, odnosno Vojvodini.

Jovan, Draženov i Aleksandrov deda imao je sina, takođe Jovana, koji je zbog službe u Ministarstvu unutrašnjih poslova Jugoslavije otišao u Šibenik, postao Jole, upoznao Biserku - oženio se i dobio dvojicu sinova, košarkaše Aleksandra i Dražena.

Sa druge strane, Gospava Petrović se udala i postala Gospava Bodiroga, a jedno od njenih sedmoro dece, Vaso, imao je sinove Željka i Dejana Bodirogu.

Tu priču je čuvenom sportskom novinaru i publicisti Vladimiru Stankoviću potvrdio Dejana Bodiroge koji je ispričao da je kao kadetski reprezentativac na jednim od priprema u Zagrebu upoznao Dražena, ali nije znao da su rođaci.

Kurir sport / Koš magazin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track