BRKIĆU NIJE BILO DOBRO RANIJE JE IZAŠAO SA TRENINGA: Čuli su se PUCNJI, ni 20 godina kasnije ne zna se ko je ubio Harisa
Foto: KK Partizan/Arhiva

da se pamti

BRKIĆU NIJE BILO DOBRO RANIJE JE IZAŠAO SA TRENINGA: Čuli su se PUCNJI, ni 20 godina kasnije ne zna se ko je ubio Harisa

Košarka -

Bolna ispovest Radmile Brkić majke Harisa Brkića, koji je 12. decembra 2000. godine upucan hitcima iz pištolja na parkingu ispred dvorane Aleksandar Nikolić, nakon što je razgovarao sa novinarom Ivanom Bogunovićem i uz dozvolu trenera ranije napustio trening košarkaša Partizana koji su se spremali za odlazak na meč sa Efesom, oživela je sećanje na asa upamćenog po karakterističnom prodoru.

Popularni Brka preminuo je tri dana kasnije, a ubica, kao ni motiv ni danas nisu poznati.

foto: Printskrin/Facebook

Haris Brkić je rođen 24. jula 1974. u Sarajevu, prve košarkaške korake napravio je u Bosni, sa deset godina, a u Partizan je došao 1992. Nakon pozajmice čačanskom Borcu, od sezone 1993/1994 nastupao je za prvi tim crno-belih, Narednih sezona sa velikim uspehom igrao je za ekipu iz Humske, sa kojom je osvojio tri titule prvaka države i tri nacionalna Kupa. U sezoni 1997/1998, sa crno-belima je igrao na završnom turniru Evrolige u Barseloni.

Sa mladom reprezentacijom SR Jugoslavije osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj 1996. godine, a bio je i povremeni član seniorskog državnog tima.

U sezoni 1999/2000 igrao je u podgoričkoj Budućnosti, sa kojom je osvojio još jednu titulu prvaka Jugoslavije. Krajem 2000. godine, ponovo se vratio u Partizan, za koji je odigrao tri meča po povratku, pre nego što je ubijen.

U znak sećanja na Harisa Brkića, klubovi za koje je nastupao, Bosna, Borac, Budućnost i Partizan svakog leta organizuju memorijalni turnir.

Navijači Partizana često na utakmicama zagrme ime Harisa Brkića i zatim otprvaju:

- Otiš'o si Harise, ostala je tuga, uvek će te voleti Grobari sa Juga!

foto: Marina Lopičić

Haris, koji je u momentu ubistva bio u vezi sa devojkom po imenu Sanja, sahranjem je na Centralnom groblju u Beogradu, uz prisustvo velikog broja navijača i saigrača iz svih klubova u kojima je igrao.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track