EVROLIGA SE PITA ZA SVE! Čović: Zvezda želi da se takmičenja završe na terenu ako okolnosti dozvole!
Foto: Zorana Jevtić

obeležili đurđevdan

EVROLIGA SE PITA ZA SVE! Čović: Zvezda želi da se takmičenja završe na terenu ako okolnosti dozvole!

Košarka -

Nebojša Čović predsednik košarkaškog kluba Crvene zvezde izjavio je da se ovaj klub apsolutno zalaže da se sve lige završe na terenu, a sve ostalo je sticaj okolnosti.

Čović je rekao da je sport izuzetno važan segment naših života, ali da je zdravlje najvažnije i košarkaši Crvene zvezde vratiće se na treninge čim se proveri zdravstveno stanje igrača.

Zvezda je danas na Malom Kalemgdanu tradicionalno obeležila Đurđevdan, u uslovima u kojima je to bilo moguće

"Princip Crvene zvezde je uvek bio da je nama košarka cilj, a nije sredstvo za samoreklamerstvo i priče i podizanje rejtinga od anonimusa ka ne znam čemu", izjavio je Čović za "Tanjug" i čestitao Đurđevdan svim zvezdašima, ali i svim ostalim ljudima jer je u pitanju velika srpska slava.

Prvi čovek crveno-belih izzrazio je zadovoljstvo što je Srbija pri kraju najvećeg udara pandemije koronavirusa.

foto: kurir

"Iskušenja još uvek postoje i treba svi da budemo racionalni, odgovorni i disciplinovani, vodeći računa o sebi i porodicama, a onda i o drugim ljudima. Zvezda neće početi sa trreninzima dok se u potpunosti ne proveri zdravstveno stanje svih igrača, dva meseca su van treninga, imali su višednevnu karantinsku izolaciju, 28 dana, jer smo 12. marta bili u Španiji, na sreću nismo igrali protiv Reala čijih je pet igrača bilo zaraženo".

Kada su u pitanju Evroliga i ABA liga, Čović je naglasio da će klub sačekati 24. maj za kada je najavljena odluka.

"Sačekaćemo 24. maj i vrlo smo zahvalni državi i gradu Beogradu što su na kontakt Evrolige smogli snage da se kandiduju i prijave za domaćina u drugom formatu, svih 18 klubova na jedno mestu, pa šest kola, pa Fajnal-ejt i Fajnal-for. Beograd ima te kapacitete što se tiče i sportskog, smeštajnog, transportnog, medicinskog dela. Mi smo od početka zagovornici da se sva prvenstva završavaju na terenu, sve ostalo je sticaj okolnosti nekakva viša sila, koju niko nije planira"

Čović je odgovorio i na pitanje koje sve najviše zanima ko će u Evroligu ako se se sezona ne završi.

"Mi o tome ne odlučujemo, nego Evroliga. Oni će se voditi svojim pravilima i kad je Evroliga i Evrokup u pitanju. Realno je da Crvena zvezda igra evropsko takmičenje, ali treba voditi računa i kako će početi sledeća sezone. Srbija jeste dobro prošla, ali mnogi drugi nisu".

Kurir sport / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track