ŠTA AKO PRSTEN OSVOJI EKIPA KOJA NIJE TREBALO! Šakil O'Nil:Samo poništite sezonu, prosto je!
Foto: Fonet

nema dilemu

ŠTA AKO PRSTEN OSVOJI EKIPA KOJA NIJE TREBALO! Šakil O'Nil:Samo poništite sezonu, prosto je!

Košarka -

Proslavljeni NBA košarkaš Šakil O'Nil veruje da ekipu koja ove sezone osvoji prsten ne bi poštovali jer možda tako ne bilo da zbog pandemije nije došlo do prekida takmičenja,

"Teško je i čestitam (komesaru) Adamu Silveru što je napravio prvi korak i razmišljao o bezbednosti igrača i svih ljudi. Ne znam šta će se desiti sa ostatkom sezone, ali bih voleo da svi budu bezbedni. Tako da koliko god vremena bude bilo potrebno da se vratimo na 100% – spreman sam da čekam", rekao je O'Nil.

On smatra da je jedino logično poništiti sezonu.

"Mislim da bi trebalo da poništimo sezonu. Neka svi idu kući, budu zdravi i vrate se sledeće sezone. Samo poništite sezonu. Poništite je. Plan je da pokušate da se vratite i da kao igrač 'utrčite' u plej-of? Koji god tim osvoji ove godine neće dobiti uobičajeno poštovanje. Šta ako sada, u novom formatu, neka ekipa o kojoj se nije ni razmišljalo osvoji? Niko to neće poštovati. Poništite sezonu, razmišljajte o bezbednosti navijača i ljudi. Vratiti se sledeće godine".

foto: REUTERS

Šakil smatra da igranje bez publike nije rešenje.

"Navijači su bitni jer vam oni podižu adrenalin. Zamislite da igram utakmicu na gostovanju. Sve što je potrebno je da pogledam tog jednog navijača koji mi pravi grimase. Tog jednog navijača koji mi se smeje kada promašim bacanje. Tog jednog navijača koji drži natpis podrške za protivnički tim. Takođe moram da pogledam u dete koje će odmah zatim pogledati svog osca i reći mu, 'O Bože, Šek me je upravo pogledao'. Oni nas čine time što jesmo", priča Šek i dodaje:

"I onda morate da kažete okej - igraćemo u areni gde smo samo mi, treneri, kamermani i mediji. Šta ako se jedna osoba razboli i onda ne bude više bilo koga? Sve što je potrebno je ta jedna osoba. Posle utakmice i dalje morate da odete kući. Ako se jedna osoba razboli, onda se vraćamo na nulu".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track