VELIKO SRCE IMAŠ NIKOLA! Čuveni NBA košarkaš iz Bara novčano pomogao siromašne preko Mitropolije CP!
Foto: AP

ljudina

VELIKO SRCE IMAŠ NIKOLA! Čuveni NBA košarkaš iz Bara novčano pomogao siromašne preko Mitropolije CP!

Košarka -

Nikola Vučević poklonio pozamašnu sumu Srpskoj pravoslavnoj crkvi za narodne kuhinje u Crnoj Gori

Nikola Vučević, proslavljeni košarkaški as iz Bara, član Orlando Medžika i košarkaške reprezentacije Crne Gore uplatio je ovih dana finansijsku donaciju narodnim kuhinjama Mitropolije crnogorsko-primorske.

Ovu vest na svom sajtu objavila je Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve. Nikola Vučević poznat je odavno kao dobrotvor Mitropolije, a sam košarkaš nije želeo da se govori o visini donacije. Međutim, kako saznajemo radi se o značajnoj sumi, koja će biti od velike koristi najsiromašnijima u Crnoj Gori.

foto: mitropolija crnogorsko primorska

Nikola Vučević je u avgustu prošle godine učestvovao i u liturgijskim sabranjima u crkvi Svete Trojice na Rumiji.

Karijeru u NBA počeo je 2011. godine u Filadelfiji kada su ga Siksersi odabrali kao 16. pika na draftu, odakle je 2012. trejdovan u Orlando čiji je i danas član. Igrao je na Ol-star utakmici 2019. godine u Šarlotu. Sin je čuvenog srpskog košarkaša Borislav Bore Vučevića, koji je sa sarajevskom Bosnom 1979. godine osvojio Kup evropskih šampiona.

Iako je Nikola Vučević rođen u Švajcarskoj izabrao je da igra za Crnu Goru, čije je boje branio na Evropskim šampionatima 2011, 2013. i 2017. godine. Uvek je isticao da je veliki navijač Crvene zvezde, a čak je nekoliko puta bio i na utakmicama tog kluba rekavši da bi voleo da odigra makar jednu sezonu u crveno-belom dresu.

Kurir sport

Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track