VLADE ĐUROVIĆ ZA KURIR O ABA LIGI: Ne treba završiti sezonu, mnogo je rizično zbog korone (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

nije za nastavak regionalnog takmičenja

VLADE ĐUROVIĆ ZA KURIR O ABA LIGI: Ne treba završiti sezonu, mnogo je rizično zbog korone (FOTO)

Košarka -

Proslavljeni košarkaški trener Vlade Đurović smatra da je veoma teško organizovati završnicu ABA lige u ovim uslovima.

- Situacija je veoma komplikovana, ja lično ne vidim način kako da se završi ABA liga. Kako sve to organizovati, nema publike, ali opet imate dosta ljudi u dvorani, od redara, obezbeđenje, zapsiničkog stola, sudija, pa i samih aktera na terenu, biće tu dosta kontakta. I ja stvarno ne vidim kako će da se okonča regionalno takmičenje. Pritom u zatvorenom prostoru treba nositi maske. Vidim da se neke zemlje poput Turske, Crne Gore već odlučile da neće biti završen šampionat - kazao je Đurovic za Kurir i dodao:

foto: Dado Đilas

- Mislim da treba slušati epidemiologe, mada mi se čini da se i oni uzdržavaju da kažu svoje pravo mišljenje, jer se onda zameraju mnogim ljudima u sportu. U svakom slučaju veoma delikatna situacija i nije lako doneti pravu odluku.

Iskusni stručnjak smatra da će bez obzira na to kakva odluke bude donesena, neko od aktera biti nezadovoljan.

-To je najgore, svi će da se bune. Budućnost može da kaže mi smo spremali za plej-of, Partizan mi smo u regularanom delu bili najbolji, Zvezda ima argument da bi oni trebalo da igraju Evroligu sledeće sezone. Dosta je zamršena situacija, ova korona je dosta poremtila stvari, a posebno u sportu. Čini mi se da jos niko ne zna šta treba raditi.

Vlade Đurović istakao je da košarka prolazi kroz jedan težak period, ali da će na kraju da opstane.

- Košarka je kroz istoriju prolazila kroz velike probleme, oluje, mnogi su udarili na nju, ali ona je uspela da opstane, čak postane i mnogo jača. A sada je došla korona, ali ovaj sport će prebroditi i ovu pandemiju - zaključio je Đurović.

foto: Profimedia

Pošteno: Liverpul mora da bude šampion

Vlade Đurović ne može da zamisli da u Premijer ligi Liverpul ne bude šampion, jer drugoplasiranom Sitiju beži preko 20 bodva.

- Zamislite da Premijer liga odluči da se prvenstvo ne završi i da neće biti prvak Engleske. To bi bilo katastrofa za Liverpul koji beži Sitiju preko 20 bodova, i sada vam neko kaže, gotovo je, neće biti završeno. Mislim da bi to bila bruka, jer su igrači Liverpula na terenu zaslužili da budu prvaci - istakao je Đurović.

(Milan Nastić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track