UZ NJEGA BI I DŽORDAN BIO MNOGO BOLJI IGRAČ: Boston ga izabrao kao prvog pika, a Len Bajas se UBIO KOKAINOM! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

TUŽNA SUDBINA

UZ NJEGA BI I DŽORDAN BIO MNOGO BOLJI IGRAČ: Boston ga izabrao kao prvog pika, a Len Bajas se UBIO KOKAINOM! (VIDEO)

Košarka -

Zauvek će ostati velika tajna šta bi bilo da Len Bajas, neverovatno talentovani košarkaš, koga je veliki Boston izabrao kao prvog pika na draftu, nije odlučio da proslavu začini drogom.

Momak rođen 1963. godine u Merilendu te 1986. godine izabran je od aktulenog šampiona kao igrač za budućnost, kao "sveža krv" koja će igrati veliku ulogu u NBA budućnosti. Bajas je bio obeležen kao bolji i od legendarnog Majkla Džordana, a stručnjaci tvrde da bi i jedan od najboljih svih vremena bio još mnogo bolji da je i u NBA ligi, a ne samo u koledž takmičenju, igrao protiv Bajasa.

Seo je na krevet, pogledao se u ogledalo i sam sebi rekao: "Pastuv" (nadimak koji su mu nadenuli saigrači), Pošmrkao je poslednju crtu kokaina, ustao, zakoračio i srušio se. Ostao je bez svesti, a njegovi prijatelji su mu izvukli jezik da ga ne bi progutao i pozvali pomoć. Reanimacija je bila nezuspešna i 19. juna Bajas, koji je trebalo da postane legenda nad legendama, otišao je sa ovog sveta bez prilike da dokaže da su prognoze bile tačne.

Kažu da su njegova zakucavanja bila su kreativna kao Džordanova i Braklijeva, imao je savršen skok-šut, neverovatan odraz i ostanak u vazduhu tokom skoka, neverovatan pregled igre, eksplozivnost... Imao je sve. Ali i sklonost prema kokainu.

foto: Printscreen Youtube

Bajasovo predoziranje uticalo je na mnogo toga u košaršakoj Americi, a čuveni Čarls Barkli tvrdi da ga je Lenova smrt toliko uplašila da mu nije palo na pamet da proba kokain. Pričalo se da je prvi buket cveća Lenovim roditeljima poslao upravo Majkl Džordan, a da je među prvim izjavama saučešća bilo i ono tadašnjeg predsednika SAD Ronalda Regana.

Kurir sport/Gojko Filipović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track