SLOVENCIMA ZA SVE KRIVI SRBI: SAGADINU o glavi radio "SRPSKI LOBI", a Smodišu se smrklo od MILOŠA i DEJANA
Foto: Profimedia

Zmagova teorija zavere

SLOVENCIMA ZA SVE KRIVI SRBI: SAGADINU o glavi radio "SRPSKI LOBI", a Smodišu se smrklo od MILOŠA i DEJANA

Košarka -

Nedavno je poznati slovenački stručnjak Zmago Sagadin izjavio da ga je 1997. godine na "Fajnal foru" Evrolige srpski lobi sprečio da sa Olimpijom osvoji najjače kontinentalno takmičenje.

Tada je srpski lobi, po njegovom viđenju događaja, pomogao Dudi Ivkoviću da sa Olimpijakosom odnese trofej u Pirej, mada su rezultatski gledano obe utakmice, protiv Olimpije i u finalu sa Barselonom, Grci predvođeni Dejvidom Riversom ubedljivo rešili u svoju korist.

foto: Saša Pavlić

Jedan od najboljih slovenačkih košarkaša Matjaž Smodiš osvojio je tri trofeja Evrolige u karijeri, a mogao je do još dva pehara da mu na put nisu stali Srbi. Za razliku od Sagadina, koji za svoje poraze krivi Srbe iz "mraka", Smodiš neuspehe podnosi kao pravi sportista.

- Izgubio sam finala u Berlinu i Atini igrajući za CSKA. Oba protiv Panatinaikosa. Strašna ekipa, već 30 godina taj klub drži visok nivo rezultata. Kazaću vam za poraz u Berlinu 2009. godine. Danas ne bih pustio Nikolu Pekovića da se onako poigrava. Slomio nas je u prvom poluvremenu, nismo mu mogli ništa. U Atini 2007. godine Miloš Vujanić i Dijamantidis su nam napravili mnogo štete, velike su probleme stvarali našoj odbrani. Posebno smo bili motivisani trener Etore Mesina i ja, jer smo želeli da im se revanširamo za poraz (83:89) u finalu 2002. godine, koji smo doživeli kod kuće u Bolonji, tada kao članovi Kindera.

foto: Dado Đilas

Smodiš nije rekao, ali i u finalu 2002. godine krivac je bio Srbin. Na tom meču Dejan Bodiroga je postigao 21 poen, uz sedam skokova i četiri asistencije.

(D.P.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track