DA LI JE REALAN: Džordan pljunuo na picu da mu je drugi ne bi pojeli!
Foto: Printscreen

kakav lik

DA LI JE REALAN: Džordan pljunuo na picu da mu je drugi ne bi pojeli!

Košarka -

Misterija pice koju je pojeo Majkl Džordan u svojoj hotelskoj sobi noć pre petog meča NBA finala 1997. godine i dalje okupira svetsku sportsku javnost.

Isplivavaju novi detalji, zahvajujući dokumentarcu Poslednji ples, ali i mnogim akterima koji su u to vreme bili bliski događaju. Tako je dostavljač pice Krejg Fajt rekao da je to veče lično napravio hranu i da u njoj nije bilo ništa loše, kao i da ju je baš on odneo na vrata Džordanove sobe.

Sada se postavljaju mnoga pitanja, a jedno od njih je zašto je Majkl sam pojeo celu picu, ako je bio u društvu trenera, telohranitelja i asistenta i kartao? Neki kažu da je to jer su ostali večerali i nisu bili gladni, a ima i jedna druga teorija. Gadnija.

foto: Profimedia

I nije ju ispričao bilo ko, već reditelj filma Džejson Heir.

- Ranije te večeri njih trojica su otišli da večeraju, ali nisu hteli da sačekaju Majkla, pa su jeli bez njega. kasnije oko 22 ili 23 časa, Džordan je bio gladan i rekao je da bi pojeo picu ili tako nešto - prepričava on i nastavlja:

- Kada su doneli picu, Majkl je rekao: "Nemoj ko da ju je takao, pošto niste hteli da me čekate za večeru, sad ima da je pojedem sam!". Da bi bio siguran da ga neće prevariti kada ode u toelat, on je pljunuo na picu. Kažem vam, to sam čuo iz više izvora dok sam obavaljao razgovore za seriju. Jednostavno bio je ljut i hteo je da im se osveti.

Nekoliko sati nakon što je Em-Džej pojeo picu javila mu se velika mučnina, bolovi u stomaku i povraćenje. Iako u užasnom stanju, narednog dana je u Solt Lejk Sitiju Juti ubacio 38 poena i doveo Čikago na korak do pete titule.

Kurir sport / P.G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track