DRAŽEN JE ZNAO DA JE SRBIN: Poznati košarkaš bio je svestan porekla, pa je rekao da je "tvrdoglavi Hercegovac"

hrvatima neće biti dobro

DRAŽEN JE ZNAO DA JE SRBIN: Poznati košarkaš bio je svestan porekla, pa je rekao da je "tvrdoglavi Hercegovac"

Košarka -

Poznati jugoslovenski košarkaš bio dobro upoznat sa istorijom i tradicijom porodice Petrović iz okoline Trebinja

Jedan od najboljih košarkaša sa prostora bivše Jugoslavije Dražen Petrović bio je svestan svog srpskog porekla. Zahvaljujući svom talentu i košgeterskom učinku ušao je u legendu, bez obzira na preranu tragičnu smrt.

Kurir je nedavno pisao o Draženovom ocu Jovanu i njegovim srpskim korenima iz Hercegovine, kada je kao mlad policajac iz okoline Trebinja došao u Šibenik, tamo našao zaposlenje, a potom i ljubav svog života Biserku, sa kojom je dobio dvojicu sinova Aleksandra i Dražena. Pisali smo i o tome kako Dražen Petrović i Dejan Bodiroga vode isto poreklo, odnosno da su veoma bliski rođaci.

foto: Youtube Printscreen

Sam Dražen u razgovoru za italijanske medije 1986. godine otkrio je da zna da je Srbin i da se ponosi svojim precima iz Hercegovine.

- O poreklu razmišljaju novinari van Jugoslavije. U nas se još niko time nije bavio. Petrović sam!!! Nas je mnogo. I, što se kaže, dobro smo raspoređeni. Poreklom smo iz Crne Gore. Roditelji moga oca preselili su se u Hercegovinu. Otac mi je rođen u mestu poviše Trebinja, majka mi je iz Bilića kod Šibenika, Dalmatinka. Hercegovac ili Dalmatinac? Pola-pola. Smatram da sam na košarkaškom terenu Dalmatinac, van parketa Hercegovac - rekao je Dražen Petrović u razgovoru za list "Gazeta delo sport".

Kurir sport/Gazzetta dello sport

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track