PANATINAIKOS IZLAZI IZ EVROLIGE, A KO ULAZI? Partizan i Virtus prvi kandidati, a evo šta kaže pravilnik takmičenja!
Foto: @starsport

ZANIMLJIVO

PANATINAIKOS IZLAZI IZ EVROLIGE, A KO ULAZI? Partizan i Virtus prvi kandidati, a evo šta kaže pravilnik takmičenja!

Košarka -

Odluka Panatinaikosa da pokrene proces izlaska iz Evrolige uzdrmala je košarkašku i sportsku javnost na starom kontinentu.

Pismo prvog čoveka Panatinaikosa jasno stavlja svima do znanja da ovaj grčki klub više ne želi da se takmiči u ovom rangu, ali ostaje pitanje kakvi su propisi.

S obzirom na to da planiraju da istupe iz takmičenja Panatinaikos je dužan da plati penale u iznosu od čak 10 miliona evra, ali ono što je još bitnije jeste ko će ih naslediti. Propisi kažu sledeće:

"Samo timovi sa garantovanim ugovorom i tri uzastopne godine učešća u Evroligi mogu da prenesu svoju licencu trećem klubu, nakon što takav potez prihvati Generalna skupština i sve dok su ispunjeni uslovi. Zamena iz bilo kog razloga zahteva da stari klub nastavi sa prodajom svojih akcija u skladu sa procedurama i kriterijumima o kojima je odlučeno", piše u pravilniku.

foto: EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU

Za sada Bertomeu mudro ćuti, ne daje nikakve "zapaljive" izjave i čeka krajnji epilog.

Grčki mediji pišu kako Virtus iz Bolonje želi po svaku cenu da zauzme mesto Panatinaikosa, ispunjava sve standarde Evrolige, kao i Partizan koji je takođe ozbiljan kandidat.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track